Novinky z prostredia interpretov Floor Jansen, Burning Witches, Symfobia, Volume

Floor Jansen vydala nový singel

23.2.2023

floor nightwish 2022Floor Janesen, speváčka kapely Nightwish , zverejnila nový sólo singel Daydream. Ten pochádza z jej pripravovaného debutového sólo albumu Paragon, ktorý bude vydaný 24. marca.

floor paragon cover

Tracklist:

  1. My Paragon
  2. Daydream
  3. Invincible
  4. Hope
  5. Come Full Circle
  6. Storm
  7. Me Without You
  8. The Calm
  9. Armoured Wings
  10. Fire

Floor hovorí: ,,Som nadšená, že konečne vydávam svoj najnovší singel Daydream! Táto pieseň je pre mňa veľmi osobná, pretože vznikla počas pandemickej výluky, keď som mala pocit, že som stratila pojem o sebe samej. Do tejto silnej rockovej balady som vložila všetky svoje emócie a už sa neviem dočkať, kedy si ju vypočujete.”

Predošle single:
Invincible: https://youtu.be/ee3i72-HN6o
Me Without You: https://youtu.be/RAnIRd39Pr8
Storm: https://youtu.be/aGqJksbbUoY
Fire: https://youtu.be/Utz4gFG3HF8

Linky:
https://www.floorjansen.com/
https://www.facebook.com/floorjansen.singer/
https://www.instagram.com/floor_jansen_official/

Zdroj: https://lnk.sk/aywv

Burning Witches – prvý singel z chystaného albumu  

22.2.2023

burning witches 2023Keď sa Burning Witches spoja, svet zachvátia plamene! ! Stačí dúšok ich heavymetalového odvaru a poslucháč bude vtiahnutý do obdobia, keď tento štýl prežíval najväčší rozkvet. Dôkazom bude aj piaty album The Dark Tower, ktorý vyjde 5. mája.

burning witches the dark cover

Tracklist:

  1. Rise Of Darkness
  2. Unleash The Beast
  3. Renegade
  4. Evil Witch
  5. World On Fire
  6. Tomorrow
  7. House Of Blood
  8. The Dark Tower
  9. Heart Of Ice
  10. Arrow Of Time
  11. Doomed To Die
  12. Into The Unknown
  13. The Lost Souls

Dôkazom je aj prvý singel The Dark Tower:

Kapela o novom singli:
,,Páni, to bolo rýchle, však? Album No5 je už hotový a my sme späť s úplne novým singlom The Dark Tower. Titulná skladba novej nahrávky svojím neúprosným rytmom, epickými riffmi a úderným, ale melodickým vokálom dokonale zapadne do nášho setlistu!

Téma Alžbety Báthoryovej a jej neslávnej povesti krvavej grófky bola fantastickou inšpiráciou pre úchvatný videoklip. Všetci sme sa dokázali stotožniť s týmto strašidelným príbehom.  Od začiatku sme vedeli, že to bude nový vrchol v histórii Witches!“

Linky:
https://www.facebook.com/burningwitches666/
https://www.instagram.com/burningwitchesofficial/
https://www.twitter.com/burningwitches/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Martin Rahn, Damier Eskic

Erika Strečková opustila Symfobiu

22.2.2023

erika streckova 2023Obľúbená speváčka Erika Strečková ohlásila odchod zo známej slovenskej symphonic metal kapely Symfobia.

Citát https://www.facebook.com/ErikaStreckovaOfficial:

,,Drahí priatelia, chcela by som vám oznámiť, že som sa rozhodla odísť z kapely Symfobia.

Viem, že ste si všimli, že sa Symfobia na nejaký čas odmlčala a mnohí ste sa pýtali, čo sa deje. Už nejakú dobu som cítila, že ma to ťahá ísť iným smerom, ale potrebovala som čas na premyslenie tohto kroku.
Verte, že opustiť túto kapelu bolo pre mňa asi jedno z najťažších rozhodnutí, keďže táto skupina pre mňa znamenala vždy veľmi veľa, ľudia v nej boli, a vždy aj budú, ako moja rodina
Chcem sa vám všetkým poďakovať za vašu podporu, ktorú ste mi za celé tie roky dávali, bez vás by to proste nešlo. Veľká vďaka patrí členom kapely Symfobia, súčasným aj predošlým. Zažili sme
toho spolu veľa a nikdy na to nezabudnem.

S rockovou či metalovou hudbou sa nelúčim úplne. V budúcnosti nevylučujem ani opätovnú spoluprácu so Symfobiou. Prajem vám všetko dobré a ešte raz ďakujem – za všetko“

Linky:
www.symfobia.sk
https://www.facebook.com/Symfobia/
https://www.facebook.com/ErikaStreckovaOfficial/
https://www.instagram.com/symfobiaofficial/

Zdroj: https://www.facebook.com/Symfobia/

Kapela Volume po novom vo štvorici

20.2.2023

volume kapela 2023Rady trenčianskej rockovej formácie sa rozhodol opustiť klávesák Martin Stískala. Čo ho k tomu viedlo a ako bude Volume teraz fungovať?

Fromtman skupiny Majo Krátky hneď na úvod vyvrátil, že za jeho odchodom sú akékoľvek nezhody medzi jednotlivými členmi. „Maťovi prišla pracovná ponuka zo zahraničia, ktorú nemohol jednoducho odmietnuť. Všetci v kapele chápeme, že toto rozhodnutie bolo ťažké aj pre neho a určite nám bude ako priateľ a človek, ale aj ako hudobník veľmi chýbať,“ priblížil Majo.

Dodal tiež, že Volume s Martinom spoluprácu tak celkom nepretrhne. „Nahrávať jednotlivé klávesové party môže aj na diaľku. Myslím, že za tie roky spolupráce sme sa už dobre zohrali a určite budeme na nových nahrávkach počítať aj s Maťovým hudobným vkladom. Nie je to teda odchod ako odchod,“ objasnil Majo

Zmena nastane na živých vystúpeniach, kde sa Volume predstaví vo štvorici. „Už máme za sebou aj pár koncertov v štvorčlennej zostave, naposledy sme sa predstavili na slávnostnom otvorení zrekonštruovaného štadiónu Pavla Demitru v Trenčíne, kde sme zahrali hymnu Dukly Trenčín My sme vojaci,“ povedal Majo s tým, že jemná zmena koncertného programu určte nastane, ale Volume zostáva Volume aj bez klávesov.

Všetci členovia skupiny ďakujú Maťovi za všetko, čo do Volume priniesol a prajú mu do pracovného, ale aj súkromného života len to najlepšie.

Novú éru kapela odštartuje už 10.3. vydaním nového singlu s názvom Tak svieť.

Linky:
http://www.volumeband.sk/index.php
https://www.facebook.com/volumetn/
http://bandzone.cz/volumetn
https://www.instagram.com/volumeslovakia/

Zdroj: Volume Band

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *