Shattered Mind – Living in the Past (EP)

shattered mind living coverZačínajúca bratislavská melodic death metalová kapela Shattered Mind sa nám predstavuje štyrmi pesničkami na EP Living in the Past, ktoré vyšlo 1. septembra 2020 a na prvé počutie to vyzerá byť riadna divočina.

Už prvá pesnička sa vám pokúsi vystreliť mozog z hlavy a ak nemáte radi death, či dokonca metalcore, asi ujdete. Pre tých, čo fandia tomuto štýlu to ale bude fajn zážitok. Pripúšťam, že napriek tomu, že nie som prvotne zameraná na tento štýl, sa mi to páčilo.

Chalani hrajú s vervou. Piesne obsahujú slušné gitarové riffy, dobré vokály a divoké bicie, za ktoré by sa nehanbil ani boh hromu. Pri niektorých sólach som si nahlas zakričala: “Yes!” Zaujímavé hudobné a vokálne prechody robia z pesničiek trocha viac než len klasický death metal.

Aj keď sú to len štyri skladby, stačí, aby ste zaregistrovali, že kapela je zohratá a muzikantsky sú piesne prepracované na dobrej úrovni. Asi najviac to je cítiť pri The Devil’s Reflection , na ktorej spolupracoval Chris Clansy (MUTINY WITHIN). Tá je, podľa mňa, aj najlepšia z celého EP.

Je fajn počuť kapelu, ktorá už od začiatku dáva do svojej tvorby všetko. Rozhodne to nebol stratený čas.

Lineup:

  • Vavrinec Dzurilla – spev
  • Michal Csanyi – gitary
  • Peter Sulic – gitary
  • Miroslav Lorencovic – basa
  • Daniel Cicman – bicie

Tracklist:

  1. A Day to Remember
  2. Expectations
  3. Farewell
  4. The Devil’s Reflection (feat. Chris Clancy)

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka: 

Linky:
https://www.facebook.com/shatteredmindband
https://open.spotify.com/album/45FbfhNJ5xhiw67f2GfoJp?si=RDEu1LEdTneFD-pwTcW28Q&fbclid=IwAR1HwpbqVAeN8Nv9Gz_9n5c4MbNkRdJ5aQbieOsvcCKQYGB3FEw5D5HdoiA

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *