Rozhovor s Vojtechom Šimoníkom z Eagleheart zo dňa 27.11.2011

Zdravím Vojto, ako sa máš?

Vojto: Zdar Tome, mám se skvěle samozřejmě.

Vy jste akurát natočili nový album, čo môžeš o ňom povedať?

Vojto: Že bude určíte lepši jak to minulé a to jak zvukem, tak muzikou.

V čom konkrétne sa bude líšiť od predchádzajúceho?

Vojto: Už tím, že jsme ho nahráli v jiné sestavě. Dál pak, že je určítě  tvrdši a největši rozdil je v produkci. Ta už je na daleko vyšší  úrovni.

Čo bolo dôvodom obmeny zostavy?

Vojto: Opustil nás kytarista, takže jsme nějakou dobu hledali nového, což se povedlo!

Ktorý člen Eagleheart prispel najväčším počtom skladieb na daný album a akým témam sa budú venovať texty vášho nového albumu?

Vojto: Tak to byl samozřejmě Majk, který napsal kromě jedné, všechny skladby a texty, takže je ta deska vlastně jeho dílo.  Co se týče textu, tak popravdě většinu ani moc nevím o čem to vlastně je, pouze tuším  není to žádný koncept. Každá skladba je o něčem jiném. Třeba titulní ,,Dreamtherapy´´  je o terapii pomoci snu, o útěku z reality, myslím.

Aké očakávania ako kapela vkladáte do novej nahrávky?

Vojto: V tom nejsme moc jednotní, já osobně bych byl rád, kdyby to už konečně bylo venku, ale asi to ještě potrvá, protože kapele jde o to, aby se to vydalo i v zahraničí, takže se čeká, až o to bude mít zájem nějaká z vydavatelských firem. Mne by teda stačilo, kdyby to vyšlo jen u nás a na Slovensku, to je myslím dostatečné.

No ale myslím, že nie je na škodu, že by bol propagovaný aj v zahraničí.

Vojto: Jasně, ale to čekáni na nějakou smlouvu je nekonečné.

Ako to bude s klipmi. Budú nejaké? Keď hej tak mate vybraté aj nejaké konkrétne songy?

Vojto: Aspoň jeden klip určitě bude, ale ještě není jasné který song to bude. Máme asi 3 vytipované , zbývá se rozhodnout.

Jasne a mate už aj vybratých ľudí ktorí vám ho natočia a spracujú do výslednej podoby?

Vojto: Nebylo by špatné, kdyby jsme to zase dělali s tím stejným týpkem co minule, ale zatím jsme to neřešili, možná to bude aj záviset na smlouvě s vydavatelem, pokud se nějaké dočkáme.

No tak dúfajme že sa to čakanie vyplatí a výsledok bude stať za to. Váš album ste nahrávali na Slovensku v štúdiu Rolanda Grapowa. Ako hodnotíš spoluprácu s Rolandom?

Vojto: Původně jsem byl zděšený z toho, že pojedu nahrávat k němu, ale nakonec to bylo fajn. Spolupráce s nim je perfektní a je s nim prdel, takže žádný stres, bylo  pohodově. Má dobré nápady, takže nám hodně pomohl aj s finální podobu skladeb.

Nebol problém s jazykovou bariérou?

Vojto: No jeden z nás je asi mel, protože neumí anglicky, ostatní jsme problémy neměli.

Popri nahrávaní albumu ste si stihli odskočiť na spoločný koncert s americkou legendou VICIOUS RUMORS a vašimi kolegami Sebastien. Ako sa vám hralo?

Vojto: Byl to náš první koncert skoro po půl roce, takže jsme trochu měli obavy jak to dopadne. Nakonec to bylo docela povedené, jen škoda, že přišlo tak málo lidi. Vicious Rumors byli pekelně dobří!

Aké bolo publikum?

Vojto: Podle našich představ určitě ne, měli jsme tam sice hrstku příznivců, ale na pořádný kotel to nestačilo. Takže to naše blbnuti sledovalo asi tak 30 lidi, taková veřejná zkouška spíš.

A čo bolo dôvodom, že prišlo tak malo? (Myslel som že podobné veci sa stavajú iba u nás na Slovensku 🙂 )

Vojto: Bylo to v pondělí, což není úplně vhodný den pro koncertováni. Navíc myslím, že Vicious Rumors u nás není až tak populární. Hodně lidi z mého okolí je ani neznali a myslím, že i někteří experti z kapely ani netušili, s kým to vlastně budeme hrát.

Snáď to nabudúce bude lepšie. Bol to váš prvý koncert pred takou veľkou legendou?

Vojto: Určitě ne, v říjnu jsme třeba hráli s WASP a to je myslím ještě větši jméno.

Tak dúfam, že tento koncert dopadol o niečo lepšie 🙂

Vojto: To rozhodne, bylo to v MOR Cafe ve Zlíně a bylo docela zaplněno. Tak 600 lidi, tipuju.  A to jsme to museli zvládnut jen ve čtyřech.

Pekne a čo publikum?

Vojto: Docela se někteři chytali, aj když většina tam akorát čekala na WASP. Rozhodne si nemůžeme stěžovat. Diky Pragokoncertu, že nás tam pozvali. Zavolali nám 3 dny před akcí.

Chystáte aj nejaké ďalšie koncerty tohto roku v spoločnosti veľkých  mien?

Vojto: No my je nikdy nechystáme, můžeme akorát čekat, že budeme někam přizvaní, což zatím letos neproběhlo, ale třeba se ještě něco ukáže. Myslím, ale že to přijde až po vydáni desky, teď tak trochu pospáváme.

Kde všade vás budú môcť fandovia toto leto vidieť?

Vojto: Máme tam akorát takové 3 akcičky : Rafan fest, Rockové chrleni a tradiční festik v Olbramovicich, Žádny velký festival letos nemáme..

Nechystáte nejakú akciu aj u nás na Slovensku?

Vojto: Bylo to v plánu. Jeden vetší festival, už nevím název, ale nakonec to neklaplo, už ani nevím proč. Ale moc rádi by jsme si zahráli někde na Slovensku, už jsme tam delší dobu nehráli a náš nový kytarista je Slovák, takže se samozřejmě bude chtít doma ukázat.

Ako ste s ním spokojní?

Vojto: Já myslím, ze jsme udělali dobře,protože  je výborný kytarista. Akorát v tom piti nějak zaostává, to ho ještě musíme doučit 🙂

Nebude uňho problém, keďže je zo Slovenska?

Vojto: Tož nemože jezdit dvakrát týdne na zkúšky, takže většinu zkúšame bez něho, ale na zkúšky před koncertem jezdi a bydleni v Brně má taky nějak zajištěné, takže zatím to funguje.

Tak aj ja by som si vás rad pozrel, keby to bolo možné. Na vašom webe som videl, že pred vašim of. Debutom ste mali demo Black Sun. Dá sa k nemu nejakým spôsobom dostať?

Vojto: Já myslím, ze nejlepší způsob je to stáhnout z našich stránek www.eagleheart.eu. My už je neprodáváme, ani žádné nemáme. Ono to ani nebylo lisované, bylo to vypálené s bookletem vytisklým na laserovce.

Čo robia členovia Eagleheart v čase, keď sa nevenujú muzike?

Vojto: Samozřejmě chodí do práce, aby měli na chleba. Já třeba dělám ve strojírenství.

Aké iné záľuby okrem muziky mate?

Vojto: Řekl bych, ze docela rádi chlastáme. Nekteři dokonce rádi sportují, ale to teda není můj případ. Dokonce aj experta na vláčky v kapele máme.

No tak to je potom v poho. Ako si spokojný s metalovou scénou u vás v Čechách?

Vojto: No nic moc to není, viz ten Vicious Rumors. Lidí moc nechodí na koncerty. Naštěstí třeba tady v Brně máme docela dobré publikum, které statečně chodí na naše akce, za což jsme moc rádi. Pokud jde o české kapely, tak to je taky slabota, bohužel u nás není ani jedna powermetalová kapela na úrovni.

A čo napr. Scelet, Symphonity (s ktorými som si vás raz poplietolJ), Power 5 atď…

Vojto: V zahraniční konkurenci obstojí myslím akorát ti Symphonity, ale mam pocit, že o nich nějak není slyšet. Přijde mi to spiš jak projekt než kapela.

Mal si nejaké kapely už pred Eagleheart?

Vojto: Měl, ale vůbec to nestojí za řeč, ty kapely skoro nevylezly ze zkušebny  no a momentálně hraju ještě v dalších 2 kapelách.

Mohol by si povedať v akých?

Vojto: Jasně. Je to Intolerance, která nedávno vydala nove CD. Jde o takový valašský bigbít, nějaké klípky sa daju najit aj na youtube. Druhá je kapela, ve které hrajeme jen covery (Helloween, Iron Maiden..) ale ta už moc nefunguje, sejdem se jen několikrát do roka.

A stíhaš aj Eagleheart aj tie kapely čo spomínaš?

Vojto: Zatím jo, ani jedna z těch 3 kapel momentálně nekoncertuje, uvidíme co do budoucna.

Ako si sa cítil pred svojím úplne prvým koncertom?

Vojto: Úplně první si asi ani nevzpomenu, to totiž nebyl asi ani koncert, ale spiš nějaké vystupováni na oslavě. Uz fakt nevím. A s Eagleheart si to pamatují. Měl sem chřipku a sotva sem vylezl na podium.

A nakoniec to ako dopadlo? 🙂

Vojto: Nejak sem to ustal, naštěstí to tehdy byly asi jen 3 skladby, byl sem teprve týden v kapele

Keby ťa vysadili na opustený ostrov a mal by si povolené zobrať iba 5 CD, ktoré by to boli?

Vojto: Sakra to bych byl v prdeli. Určitě ty Keepery, pak třeba Painkillera, a pak po jedné od Ironu a od Manowar, ale tak rychlo sa vcil nerozhodnu které přesně.

Máš nejaký sen, ktorý by si si chcel v priebehu najbližších rokov s Eagleheart splniť?

Vojto: Člověče asi nemam, ja v tomto moc snílek nejsu a nepředstavuji si, ze udělám v muzice nejaku kariéru. Mne stači málo, když to bude fungovat tak jak doteď, tak to bude super.

OK Vojto, tak ďakujem že si si na mňa našiel čas, prajem všetko dobre tebe aj tvojej kapele a poprosím nejaký odkaz pre čitateľov môjho webu.

Vojto: Zdravím všecky metloše na Slovensku, těšime sa, až k vám přijedem! Stay heavy!

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.eagleheart.eu/
https://www.facebook.com/eagleheartband
https://bandzone.cz/eagleheart
https://www.youtube.com/user/Mikeagleheart

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *