Mahagon 22.10.2011 Red Club Snina

Po dlhej dobe sa dňa 22. októbra 2011 končene uskutočnil v Snine poriadny klubový koncert, pri ktorom si prišli na svoje aj milovníci tradičného hard rocku, a to v podobe kapely Mahagon z Humenného.

Na úvod poviem, že to bol pre mňa a aj pre iných tak trochu skok do neznáma, keďže toto podujatie bolo mojou prvou návštevou podniku Red Club, kde sa daný koncert uskutočňoval.

Po príchode do klubu ma privítalo pekné prostredie, ale aj dosť málo ľudí. Myslím si, že podobne podujatia by si zaslúžili oveľa početnejšiu návštevnosť. Ale čo už, sme na Slovensku.

Začiatok

Koncert sa začal s miernym meškaním, asi desať min. po avizovanom termíne, spevák Roman povedal niečo v tom zmysle: „Vítam vás na verejnej skúške kapely Mahagon.“

Neviem, či to hodnotiť ako skúšku, ale každopádne to bol výborný klasický hard rock hodný profesionálov. Napriek veľkosti podniku spevák predviedol okrem vysoko profesionálneho hlasového výkonu aj akú – takú pohybovú show a príjemným prekvapením pre mňa bol aj miniatúrny Hamond orgán, ktorý mal klávesák po ruke.

Rád by som niekedy videl danú partičku na nejakom veľkom festivale. Kapela zahrala dokopy pätnásť songov, a napriek tomu, že som očakával aj väčší počet coverov, ako to v podobných prípadoch býva, tak v tomto prípade bol cover iba jeden, a to posledná skladba Walk on, ktorej autormi sú samozrejme Deep Purple. Myslím, že pre pánov muzikantov je to správna cesta.

Konečný verdikt:

Tak čo povedať na záver? Hlavne ďakujem kapele za krásny rockový sobotný večer a pevne dúfam, že sa zmení zmýšľanie ľudí a postupom času návštevnosť daného klubu bude čím ďalej, tým väčšia 🙂 🙂

Playlist:

1. Now you ask me
2. Step of the line
3. Go right now
4. Shaking
5. Better tell me
6. Your window to soul
7. Down down
8.  One down another to go
9.  Going around
10. Atmosphere
11. Not now
12. Wounded
13. Instrumental
14. I am more
15. Deep Purple – Walk On (cover)

Oficiálny web kapely: http://www.mahagonband.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *