JANESESSION – NEVEREJNÝ KRST (27.4.2012 KOLKÁREŇ CLUB – TRNAVSKÁ 29/BRATISLAVA)

Tri dni pred touto akciou mi prišla pozvánka do redakcie jedného prestížneho a nemenovaného časopisu, no ja som samozrejme v dobe všeobecnej ignorancie rockovej a metalovej hudby v mienko – tvorných médiách u šéfredaktora neuspela so snahou o reportáž. A keďže mám už nejaký ten mesiac doma posledný album 4EVER, som sa rozhodla že im pomôžem aspoň takto. Za čo musím poďakovať webu METALMANIA-MAGAZIN, že u nich je táto možnosť.
Pri vstupe do príjemnej reštaurácie Kolkáreň club ma potešil klimatizovaný priestor a prekvapila tradičná koncertná scéna JANESESSION s obrovskými plachtami a logami, povešané Barbie bábiky, už rozložené nástroje. Keď sa klub zaplnil sponzormi, novinármi, priateľmi a rodinami muzikantov, začal s malým meškaním program.
Koncertná časť odštartovala tak ako posledné cd skladbou NOTORIOUS WOMANIZER. Prekvapil výborný zvuk a už samozrejmý vyšperkovaný rockový imidž. JANE v sexy kožených šatách ukázala výstrih o ktorom už nik nemohol pochybovať že sa nachádza na obale albumu 4EVER. Skladby sa rútili v poradí ako ich poznáme z novinky. Približne v polovici sa koncert pozastavil a chopil sa moderátorského žezla v niektorých momentoch veľmi trápny vydavateľ kapely MAROŠ SZALAY. Po privítaní na scéne krstného otca legendárneho speváka z kapiel TEMERAF, KRAKATIT a dnes gitaristu u SLOBODNÁ EURÓPA, BRAŇA TEMO ČERNÁKA sa začal akt krstu. Polievalo sa hruškovicou a TEMO predniesol príjemný príhovor po ktorom JANESESSION pokračovali v prehrávaní ich skvelého nového albumu.
Po koncerte nastala radostná chvíľa pre hladné žalúdky a smädné hrdlá. Občerstveniu sa nedalo nič vytknúť a after párty trvala až do neskorých nočných hodín. Ja som nezostala až do konca, lebo som sa musela ísť vyspať pred ďalším dňom s JANESESSION na ich verejnom krste.
Myslím že JANESESSION sa opäť prezentovali na vysokej úrovni a prajem im nech sa im darí a rada sa zúčastním znovu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *