The Sweet – New York Connection

Sweet Album_150x150Po poslednej veľmi priemernej A.O.R. platni legendárnych glam heavy rockových bardov The Sweet – Sweetlife z roku 2002 som si už myslela, že táto kapela na čele s geniálnym gitaristom a autorom Andy Scottom už nemá vôbec čo ponúknuť. Po každom z piatich koncertoch čo som od vtedy videla som vždy zmenila názor.

Táto formácia aj keď viac menej na koncerte ťaží z vlastnej slávy rokov sedemdesiatych dokáže strhnúť aj to najprotivnejšie publikum. Dôkazom toho nech je ich koncert v Grécku z pred piatich rokov, kde som bola a publikum na festivale kde sa nachádzali len mená ako Machine Head, či Kreator, ktoré sa im doslova vysmievalo pri chystaní pódia, sa odviazalo do neuveriteľne frenetickej atmosféry.

Keď som sa dočítala o novom albume New York Connection bola som zvedavá, no pri bližšom preskúmaní situácie som zaplakala. Pretože po x albumoch kde The Sweet nahrali znova svoje staré hity, alebo vydali koncerty, či výbery rôznych kvalít, tu máme opäť revival, ale tentoraz  covery iných umelcov.

Už podľa názvu CD je jasné že je to celé venované New Yorku. Takže sa nahrali skladby od New Yorkských kapiel, alebo skladby o NY. Došlo na staré známe rockové odrhovačky, ale čo mi pri prvom počúvaní prišlo ako veľmi sympatické bolo spojenie starých flákov s časťami dnes moderných hitov. Keď pri hite od kapely Hello, New York Groove, ktorý tak efektne preslávil Ace Frehley z Kiss, sa po druhom refréne objaví refrén skladby New York od Alicie Keys. Výborný nápad a rockový podmaz čo k tejto krásnej pesničke pripravili The Sweet to náramne podporil. Na podobné vtipy príde rada ešte pár krát.

Mnohé z piesni som ani nepoznala. Ale veľmi vydarené spracovanie Blitzkrieg Bob od Ramones a mega hitu Because The NIght sú skutočné pecky.

Z celého CD vyžaruje ohromná radosť a zábava. Žiaden kalkul. The Sweet to vydali u malej firmy, pre seba a najvernejších fans.

Lineup:

  • Andy Scott – gitara
  • Pete Lincoln – spev/basa
  • Tony O´Hara – klávesy
  • Bruce Bisland – bicieh

Tracklist:

  1. NY Groove
  2. Gold On The Ceiling
  3. All Moving Faster
  4. NY Connection
  5. Shapes Of Thing
  6. You Spin Me Around
  7. Because The Night
  8. Sweet Jane
  9. Blitzkrieg Bob
  10. On Brodway
  11. Join Together

Vydavateľstvo: Delicious Records

Rok vydania: 2012

Youtube ukážka:

Linky:
http://thesweet.com/
https://www.facebook.com/TheSweetOfficial/

Hodnotenie: 4,5/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *