God Defamer – Relics

gdrČírou náhodou som sa dostal k tejto recenzii, ale som rád, že si môžeme predstaviť nový počin púchovských prog/tech death smečky GOD DEFAMER. Ten vychádza po štyroch rokoch po debute z roku 2010. Album nesie názov RELICS a obsahuje deväť namakaných songov. Musím podotknúť, že Gothoom production mali znovu dobrý nos a stavili na favorita !!

Síce nie som skalný fanúšik tohto žánru a po prvom vypočutí sa mi táto muzička nedostala celkom pod kožu, ale už po druhom si ma získala. Z toho vyplýva ,že tento nosič nie je len na jedno vypočutie, no čím viac ho počúvate, tým Vás pohltí.

Nájdete tu brutálne pasáže, ktoré sú premiešané s melodickým nádychom a to všetko podporené growl vokálom a občas aj nejaké melodické a screamo prvky .

Tento spolok je proste predstaviteľom moderného, progresívneho death metalu. Do obrazu Vás hneď dostane úvodná skladba A Residue of Mine, kde sa hneď v úvode na Vás zosype poriadna klepanica !! Ale neostane to len pri nej… Nasleduje pekná, pomalá pasáž, ktorá tam náramne sedí.

Krásna, technický náročná vec s ktorou sa chalani bravúrne vysporiadali. V tomto duchu sa nesie celý album. Výnimku tvoria Two Circle, ktorá je popri tej ostatnej brutalite na albume asi najjemnejšia vec. A Relics, ktorá mi zas pripadá skôr ako intro zabudnuté niekde v strede albumu.

Podľa mňa netreba si nejako osobito rozoberať jednotlivé skladby. Tvorba tejto grupy je určená pre náročnejšieho poslucháča, ktorý vie oceniť rozmanitosť v jednotlivých songách.

Určite si viem predstaviť aj ich živák ,kde ani na sekundu nepochybujem o tom, že ich prejav a podanie tejto brutalitky Vás rozoberie na súčiastky !! ( tešíme sa na nich 10 .januára v LIVE Klube Humenné)

Čo dodať na záver ?? Chlapcom z GOD DEFAMER podarila skvelá vecička aj napriek peripetiám, ktorými si prešli.  Držme im palce ,nech ich neopúšťa tvorivý duch a nech sa do budúcna dočkáme ešte veľa skvelých vecí !! Našliapnuté to majú chalani dobre !! GOOG LUCK GOD DEFAMER !!!

Lineup:

  • Peter Hija – spev
  • Alexander Sucháček – gitary, gitarový syntetizátor
  • Miroslav Raučina – bicie

Hostia:

  • Kamil Adamík – gitary
  • Martin Kalmancai – basgitara

Tracklist:

  1. A Residue Of Mine
  2. Turn To Mist
  3. I Won’t See This Night
  4. Half-Hearted
  5. Bleeding In Scream
  6. Two Circles
  7. Human Seed
  8. Relics
  9. Relibitch 2.0

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Gothoom Productions

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Facebook: facebook.com/pages/GOD-DEFAMER
Bandzone: bandzone.cz/goddefamer
Myspace: myspace.com/goddefamer

Hodnotenie : 5/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *