Diamond Falcon – Heavy Metal Combat

diamond falcon heavy coverVďaka humenskému Live Clubu a niekoľkým ďalším koncertným miestam na Slovensku, sme mali nedávno možnosť zistiť, že klasický heavy na spôsob osemdesiatych rokov sa hrá aj v krajine, z ktorej veľa kapiel podobného štýlu nepochádza – Rakúsku.

Dôkazom je formácia Diamond Falcon a ich album Heavy Metal Combat.

„Falconi“ o sebe prezrádzajú, že pochádzajú z Berndorfu a dokopy sa dali v 2012-tom. Zakladajúcimi členmi boli spevák Vin Weazzel a gitarista Steve Savage. Tí spoločne predtým pôsobili v spolku s názvom Thunder Rise. Po dvoch rokoch vydali pod vlastnou značkou debut Heavy Metal Combat.

Poctivý heavy metal

Na ten umiestnili 12 skladieb s moderným zvukom, ale feelengom 80-tych rokov, keď heavy metalový žáner ovládal hitparády a koncerty podobných interpretov praskali vo švíkoch.  Hneď prvá – Away from the Sun, svedčí, že u týchto muzikantov sa nejaký ten talent rozhodne nájde. Takto ma podľa mňa vyzerať dobrý heavy metal súčasnosti.

Čo sa týka inštrumentálnych výkonov, tak až na An Eternal Lie, ktorá obsahuje zbytočne veľa prvkov odkopírovaných od legendy Iron Maiden, nie je čo vytnúť aj keď si myslím, že piesne by mohli obsahovať o niečo lepšie nápady. Ale na spevákovi sa mi nepáči, že okrem úvodnej skladby sa buď šetrí alebo tie jeho vysoké tóny nie sú také, aké by mali byť.

Napríklad v trojke Through Death a záverečnej Diamond Falcon znie sem tam až ako keby priškrtene. Podobne je tomu aj u ostatných. No Away from the Sun a taktiež aj koncerty, ktoré sa uskutočnili na Slovensku svedčia, že svoje remeslo dokáže robiť aj lepšie.

Tak aby som to zhrnul

Diamod Falcon rozhodne potenciál majú. Ak odstránia zmienené nedostatky, verím, že sa od nich dočkáme skvelého materiálu. No zatiaľ to hodnotím ako lepší priemer.

Lineup:

  • Vin Weazzel – spev
  • Steve Savage – gitary
  • Hurricane Höms – gitary
  • Roxy Riotrat – basa
  • Beef Supreme – bicie

Tracklist:

  1. Away from the Sun
  2. Deus Non Vult
  3. Through Death
  4. An Eternal Lie
  5. Deliverance
  6. Break Free
  7. Fantasia
  8. Always
  9. Useless Sacrifice
  10. Diamond Falcon

Youtube ukážka:

Linky:
Facebook: https://www.facebook.com/DiamondFalconMetal
ReverbNation: http://www.reverbnation.com/DiamondFalconMetal

Hodnotenie: 3,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *