RAVEN ExtermiNation European Tour 2015; 8.10.2015, Colloseum Club – Košice

Koncom minulého týždňa sme si v rámci tohtoročného koncertného menu agentúry EPG mali možnosť pochutiť na ďalšej skvelej akcii… Anglická heavy metalová legenda Raven sa v rámci svojho turné ExtermiNation Tour  2015 absolvovala dve zastávky aj v našej krásnej krajine. S fotografom Stephenom sme sa zúčastnili prvej z nich – v košickom Colloseu.

Na miesto určenia sme dorazili asi pol hodinu pred akciou. Po rýchlom odbavení na vstupe sme si už na vzhľade pódia všimli, že sa bude diať niečo veľkolepé. Treba spomenúť aj menšiu zvláštnosť – absencia predskokana.

Kvalitná heavy metalová show

Aj keď Raveni su už páni v rokoch, od prvých tónov preukázali neuveriteľné nasadenie, čo by im mohlo závidieť množstvo mladších kolegov.  To bolo vidieť už pri úvodnej Destroy All Monsters  z aktuálneho albáča Extermi Nation.

raven koncert 2015

Osobne mám síce rad skôr staršiu tvorbu, na živo však aj songy z neho (Fight, It’s Not What You Got , It’s Not What You Got… ) zneli výborne. Zazneli samozrejme aj klasiky ako Rock Until You Drop (pri ktorej svoje spevácke kvality predviedlo aj publikum), hymna All for One a Break the Chain  na záver.

Z kapely najviac zaujal John Gallagher – hlavne svojím spevom  (taký spev a toľká energia vo veku 57 rokov sa len tak nevidí) a zvláštnou basgitarou, ktorá vďaka tenkým strunám v istých momentoch svojím zvukom pripomínala klasickú gitaru. Samozrejme v ničom  nezaostávali ani ostatní… Takto si prestavujem kvalitnú heavy metalovú show!

Samotný koncert neohrozila ani drobná Johnova nehoda pred začiatkom a ani porucha na jeho bezdrôtovom mikrofóne pred koncom setu – technici mu za necelú minútu dali do kopy náhradný. Okrem dobrých songov nechýbali ani vydarené sóla bratov Gallagherovcov.

raven kosice 2015

Mrzela ma absencia prídavku, ale vzhľadom na neuveriteľne kvalitné vystúpenie im to odpúšťam (a snáď aj ostatní 🙂 ).Po koncerte ako tradične, nasledovalo fotenie a autogramiáda členov čo využili prakticky všetci, čo sa prišli na týchto pánov pozrieť.

Na záver tradične ďakujem všetkým čo sa danej akcie zúčastnili, usporiadateľom a personálu a vedeniu klubu a podobne (a samozrejme aj Stephenovi za foto 😉 ).

Fotogaléria:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *