Tex ( N.Ex.U.S.) – ,,Album hovorí príbeh kapely – System Loading.”

Na našom webe Metalmania-Magazín ste sa mohli dočítať o rôznych kapelách zo súčasnej talianskej scény – napr. The Sticky Figners Ltd., Forklift Elevator, Watershape… No žiadna z nich nevynikala až takou originalitou ako progresivisti so zvláštnym názvom N.Ex.U.S. z Benátok. Pred pár mesiacmi uzrel svetlo sveta ich rovnomenný debut, plný mimoriadne kvalitnej muziky. O tom ako vznikal, o samotnej kapele a ďalších veciach porozprával klávesak Fausto”Tex” Tessari.

Ahoj Tex! Ako sa máme?

Tex: Ahoj! Máme sa dobre, ďakujeme. Som rád, že môžme spolu pokecať. 😉

Skupina N.Ex.U.S. vydala debutový rovnomenný album. Na úvod povedz niečo o procese jeho vzniku?

Tex: Album bol vydaný 29. marca roku 2019. Proces nahrávania trval celkovo 2 roky. Najprv sme nahrali 4 piesne v máji 2017 (The Mercenary, Reflections, Another Shore a John Doe) v Ivorytears Music Works Studio spoločne s  Alessandrom Del Vecchio ako producentom. Počas tohto obdobia sme oslovili dvoch našich výborných kamarátov a hudobníkov:  Stefana Zinato ako basgitarista a Jacopa Mateucci za bicími. Tieto 4 piesne sme použili ako skúšku záujmu vydavateľstiev. Po mnohých pozitívnych reakciách sme sa rozhodli s Alessandrom vrátiť späť do štúdia v septembri 2018. Ostatné piesne boli nahraté už v aktuálnej zostave – Daniele Gallan basa a Fabio Tobma bicie.

Mohol by si ho popísať pár slovami?

Tex: Album obsahuje 10 skladieb, vrátane jednej inštrumentálnej, pričom niektoré z nich sú tvrdšie, iné jemnejšie. Je to mozaika malých kúskov v majstrovskom diele.

Je za albumom dáky koncept?

Tex: Áno, ale koncept nie je len za albumom, ale aj za skupinou. Album hovorí príbeh kapely – System Loading. 🙂

A čo cover? Čo má predstavovať?

Tex: Jeho autorom je Tommaso Galeazzo, náš spevák. Jedná sa o obrazovú reprezentáciu systému N.Ex.U.S., kde je každý element podobný superhrdinovi. Obal reprezentuje 4 komponenty N.Ex.U.S.

Okrem spomínaného albumu určite mnohých ľudí bude zaujímať váš názov N.Ex.U.S. Priblíž ho bližšie?

Tex: N.Ex.U.S. je akronym of Neural Experimental Unit of Security a je tvorený 5 elementami – 4 hardwerové a 1 softwérová. Sequencer, ktorý riadi čas (bubeník). Keeper, ktorý má na starosť spojenie medzi časom a udalosťami (basgitarista). Mimic – kontroluje okolie a emócie (klávesista), Entropy, ktorá prináša rôzne variácie ľudských životov (gitarista), Emapthy – softwérová časť, ktorá kontroluje všetko (spevák).
Každé meno reprezentuje funkciu v rámci systému N.Ex.U.S., čo nám umožňuje pretransformovať rôzne príbehy do našej hudby.

K piesni Reflections vznikol videoklip, prečo padla voľba na tento kúsok? A sú v pláne aj ďalšie videoklipy?

Tex: Rozhodli sme sa pre  danú pieseň, pretože sa jedná o jednu z najsilnejších piesní na celom albume. Plány sú, ale zatiaľ nemôžme povedať viac. 😉

Čo koncerty? Kde vás budú môcť ľudia vidieť?

Tex: Začali sme propagovať album najmä na severe Talianska, avšak tvrdo pracujeme nato, aby sme sa dostali aj ďalej. V pláne je turné po Európe, avšak vieš ako to je. Album len vyšiel, takže je to ťažké.

Je možné, že by ste navštívili aj Slovensko?

Tex: Je to možné a dúfam, že sa tak stane čo najskôr. 🙂 Veď sme skoro susedia!

Mohol by si povedať niečo viac o živote členov pomimo kapelu?

Tex: Hudba je naša veľká vášeň a občas sa stane druhým zamestnaním. Medzi nami je iba jediný profesionálny hudobník – Daniele Gallan. Učí hudbu, a taktiež hrá vo viacerých skupinách. My ako skupina sme mali možnosť zdieľať pódium s mnohými hudobníkmi, taktiež aj svetoznámymi. Napríklad taký Joe Lynn Turner, s ktorým sme hrali dva razy za rok!

Mohol by si povedať niečo o metalovej scéne vo vašej krajine?

Tex: V Taliansku je metal poväčšine na úrovni undergroundu, avšak v každom regióne je množstvo kapiel. A mnoho z nich je na svetovej úrovni. 🙂

Tak to bola posledná otázka. Ďakujem veľmi pekne za odpovede, a zároveň by som ťa rád poprosil o odkaz pre fanúšikov.

Tex: Ďakujem za záujem! Ďakujem taktiež Stafanovi Gottardi z Logic Ilogic Records a Perpaolovi Monti z Burning Minds Group za dôveru a Alessandrovi Del Vecchio. Sme skutočne šťastní, ak naša hudba niekoho osloví. Dúfame, že dokážeme osloviť čo najviac ľudí. Sme taktiež otvorení komunikácii s fanúšikmi prostredníctvom viacerých platforiem.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.nexusprog.com/
https://www.facebook.com/nexusprojectband/
https://www.instagram.com/nexus_project/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *