Cloven Hoof – Age of Steel

Cloven Hoof Age coverCloven Hoof sú jedna z najzásadnejších heavy metalových kapiel čo Británia má. Legenda, ktorá si strihla niekoľko turné s Iron Maiden a IM dokonca plánovali angažovať po Bruceovom odchode bývalého speváka CH, Russa Northa. Paradoxne až súčasný spevák Cloven Hoof George Call je hlasovým dvojčaťom Dickinsona. I keď agresívnejším.

Nová platňa nám ponúka dávku symfonického power metalu maidenovského strihu a to pekne od podlahy a na moderno. Od začiatku strhujúce dielo. Využívanie orchestrov, progresívnych bubnov a vokalistiek je veľké plus.

Veľké mínus sú citácie Iron Maiden. Nechcem to nazvať kopírovaním z úcty ku kapele, ale v Alderley Edge je to tak okaté, že to pôsobí až trápne. Ale našťastie v dĺžke albumu to držia na uzde.

Úvodná Bathory je otvarák ako sa patrí. Skvelé melódie a moderná agresia. V tretej Apathy sa dočkáme amerického riffovania a celá skladba má bližšie k americkému power metalu ako k EU metalu. Touch The Rainbow a Bedlam patria medzi moje najobľúbenejšie.

Cloven Hoof sú späť v plnej sile a dovolím si tvrdiť, že nakopavájú mladé kapely a reakcie z celého sveta to len dokazujú. No asi si idem pustiť ich vrchol A Sultan´s Ransom z roku 1989 a dám si hodinu spevu.

Lineup:  

  • George Call – spev
  • Ash Baker – gitary
  • Chris Coss – gitary, doprovodné vokály
  • Lee Payne – basa, doprovodné vokály
  • Mark Bristow – bicie

Tracklist:

  1. Bathory
  2. Alderley Edge
  3. Apathy
  4. Touch the Rainbow
  5. Bedlam
  6. Ascension
  7. Gods of War
  8. Victim of the Furies
  9. Judas
  10. Age of Steel

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Pure Steel Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.clovenhoof.net/
https://www.facebook.com/clovenhoof1979

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *