Bojíte sa chodiť na podujatia? Pýtajú sa pracovníci kultúry

Asociácia hudobných klubov Slovenska aktuálne spustila online prieskum, v ktorom sa pýta návštevníkov podujatí, či ich niečo odrádza od toho, aby si kúpili lístky na podujatia v predpredaji. Niektorí skúsení promotéri totiž zaznamenali v posledných dňoch neštandardne nízky, niektoré dní aj nulový záujem o lístky na svoje podujatia v predpredaji.  Netýka sa to všetkých akcií, ale vzhľadom na situáciu s COVID 19 sa vynárajú viaceré dohady, prečo to tak je. Organizátori sa preto rozhodli opýtať fanúšikov priamo.

cc

 Prostredníctvom Google formulára sa na adrese https://forms.gle/7Rma1XwjDJC1uwjk6 viete zapojiť do prieskumu a odpovedať, či vás niečo trápi v súvislosti s pripravovanými podujatiami, na ktoré by ste za normálnych okolností už mali zakúpené lístky.

“Nemáte istotu, či sa podujatie uskutoční alebo vám prekážajú opatrenia v súvislosti s COVID 19?,” pýtajú sa pracovníci v kultúre, ktorí roky prinášajú kvalitné kultúrne zážitky, dobrý servis a neopakovateľnú atmosféru návštevníkom svojich podujatí. Svojou odpoveďou im tak pomôžete porozumieť aktuálnej situácii.

Samotný predpredaj lístkov je dôležitým signálom pre organizátorov akcií, aký je záujem o podujatie, ale zároveň dáva tušiť, či je možné napríklad pridať ďalší termín. Tieto údaje sú dôležité aj na to, aby organizátor vedel optimalizovať napríklad financie na kampaň, či dovoliť si kreatívnejšie riešenia, ktorými svoje podujatie ešte obohatí.

Opatrenia, ktoré boli prijaté v súvislosti s pandémiou COVID 19 zamedzili všetkým pracovníkom kultúry vykonávať svoju činnosť medzi prvými. Sú medzi nimi majitelia klubov, organizátori festivalov, technickí pracovníci, zvukári, osvetľovači, prenajímalia pódiovej, ozvučovacej a svetelnej techniky, riggeri, stavitelia pódií, prenajímatelia plotov, zábran, hygienických zariadení, ľudia pracujúci na bráne, šatniari, pomocný staff v zákulisí a účinkujúci.

Všetci títo ľudia sa k svojej práci mohli čiastočne vrátiť pred niekoľkými týždňami, aj to so značnými obmedzeniami. Narozdiel od obchodných prevádzok, ktoré ponúkajú tovary a služby, si príprava podujatia vyžaduje dlhý čas na prípavu, či propagáciu. Samotná realizácia je otázkou posledných dvoch-troch dní. Zapojením sa do aktuálneho prieskumu im pomôžete porozumieť vzniknutej situácii.

Redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér Asociácie Hudobných Klubov Slovenska

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *