Novinky z prostredia interpretov Mercyful Fate, Cipher System, Nanowar of Steel, Runner

Nové skladby Mercyful Fate?

8.10.2020

kdkKoncom minulého roka dánsky kráľ ,,horor metalu“ King Diamond potvrdil, že pracuje na novom albume. Ten by mal vyjsť tento rok pod hlavičkou vydavateľstva Metal Blade Records.

Pre Knotfest.com potvrdil, že chystá aj nový materiál s kapelou, ktorá ho preslávila Mercyful Fate. Poslednú počin M.F. je singel Evil 2009 ( rok 2009) s novými verziami piesní Evil a Curse of the Pharaohs.

,,Všetko bolo rozhodnuté pred tým, ako sa určité veci stali. Mercyful Fate budú najskôr hrať na živo. Zahráme európske festivaly. Najprv vystúpime v Dánsku, potom v ostatnej Európe a na to poletíme s výbavou do USA a vystúpime v Las Vegas. Okrem toho v lete vydáme nový album Mercyful Fate, čo bude EP obsahujúce songy z Melissy, Don’t Break the Oath a niekoľko noviniek. Čiže staré veci a zopár nových. V druhej polovici nového roka vyjde novinka King Diamond a potom budeme koncertovať, koncertovať až kým neskončí turné. Vírus rozhoduje viac ako my, ale nie je to pre nás premrhaný rok, pretože môžeme robiť albumy bez toho, aby sme si museli rezervovať čas v cudzom štúdiu začo som skutočne vďačný.” – uviedol.

Linky:
https://mercyfulfatecoven.com/
https://www.facebook.com/mercyfulfateofficial
https://www.youtube.com/channel/UCNKmFt2c5QSEL7lXvvfigLQ
https://www.kingdiamondcoven.com/
https://www.facebook.com/kingdiamond/

Zdroj: Blabbermouth, Foto: Metal-Archives

Cipher System – zmluva s Noble Demon, nový spevák

5.10.2020

cispMelodickí death metalisti Cipher System podpísali zmluvu s vydavateľstvom Noble Demon. Prvotinou pod týmto vydavateľstvom bude nové EPčko, nasledovník posledného albumu Communicate the Storms (2011, Nuclear Blast).

Na ňom predstavia nového speváka. Ním nebude nikto iný ako Christian Älvestam z kapely Scar Symmetry.

cssp

Linky:
https://www.facebook.com/ciphersystem
https://www.instagram.com/ciphersystemofficial/
http://nobledemon.com
https://fb.me/nobledemonrecords
https://www.youtube.com/c/NobleDemon?sub_confirmation=1

Zdroj: Dominik Goncalves dos Reis/All Noir

Nanowar of Steel – videoklip s Michaelom Starrom (Steel Panther)

8.10.2020

Majstri ,,pardoy metalu“ Nanowar of Steel, zverejnili singel Uranus, v ktorom si zaspieval aj Michael Starr z Steel Panther. Skladba pochádza z albumu Stairway to Valhalla, ktorý bude 4. decembra znovuvydaný na vinyle.

Linky:
https://www.nanowar.it/
https://www.facebook.com/nanowarofsteel/

Zdroj: Napalm Records

RUNNER – Stojaté vody

10.10.2020

runPower – speed metalový RUNNER sa po 23 ročnej „umeleckej pauze“ opať hlási o slovo. Prichádza s úplne novou skladbou „Stojaté vody“.

„Fanúšici u nás boli zvyknutí hlavne na tvrdé a rýchle songy, ale vždy som si s RUNNEROM chcela zaspievať aj rockovú baladu a splnilo sa mi to“.. hovorí speváčka Žaneta. Pieseň opisuje neraz zložitý vzťah ženy a muža, ale je aj o tom, že „vždy sa dá začať odznova“. Hudbu zložil gitarista Rišo, text je Žanetin.

„Priznám sa, že som si nikdy nemyslel, že takúto pomalú vec by mohol Runner hrať, ale keď Žaneta prišla s krásnym textom, ktorý sa k melódii úplne hodí, zmenil som názor a nakoniec som rád, že je na svete táto emotívna skladba, ktorá sa veľmi páčila aj fanúšikom na našom comebackovom koncerte“.. dodáva Rišo

Nahrávka a videoklip je z vystúpenia kapely na „Spišrockfeste“ 2020. „Všetci sme mali pred vystúpením dosť veľkú trému a boli sme plní očakávaní, ako nás po rokoch publikum príjme, ale už po úvodnom intre a prvej skladbe obavy opadli a spolu s fanúšikmi sme sa nesmierne bavili“, nahrával sa celý koncert, takže v krátkej dobe budú spracované aj ďalšie skladby, ktoré budú prierezom celej doterajšej tvorby kapely.. dopĺňa bubeník Peter

Súčasnú, skoro nezmenenú pôvodnú zostavu RUNNERu tvoria:

  • Žaneta Gužáková – spev
  • Richard Gužák – gitara
  • Milan Chovanec – basgitara
  • Peter Cvengroš – bicie

Gitarista Daniel Chovanec je nový člen, ale doniesol do kapely „nový vietor a precíznosť“ usmieva sa Žaneta. 

Zhoda priezvisk nie je náhodná, Richard a Žaneta sú manželia, Daniel je synom basáka Milana.. Žanetu na spevácky post v kapele v r. 1994 presvedčil bubeník Peter – boli susedia z jedného poschodia paneláka v Spišskej Novej Vsi. Pred tým boli na speváckych postoch vždy chlapi.

RUNNER zakladali v r. 1990 Igor Petrek – spev, Peter Cvengroš – bicie, Milan Chovanec – basgitara, Richard Gužák – gitara, Ivan Ogurčák – gitara. Táto zostava prvý krát vystúpila na „Rockovom maratóne“ v kine Tatry 10.9.1990.

V tom istom roku v štúdiu slov. rozhlasu v Košiciach Runner nahral skladby „Jedináčik“ a „Jano“. V r.1991 prichádza na post speváka Anton Novák. Veľký úspech malo vystúpenie kapely na “ Vianočnom metalovom maratóne“ v DK SNV. Hneď na to kapela natočila svoj 1. videoklip „Alcatraz“.

V r.1992 Runner nahral demo „Súboj s časom“ a už úspešne vystupoval v teritóriu celého východoslovenského kraja. V r.1994 prichádza na spevácky post Žaneta Gužáková a v štúdiu Aton Multimedia nahráva s kapelou 2. demo „Všetci sme sa narodili nahí“. RUNNER je čoraz známejší a v r.1995 už vystupuje v kluboch a na festivaloch po celom Slovensku a v Čechách.

Aj rok 1996 bol veľmi úspešný, kapela v DK ROH Sp. N. Ves odohrala koncert s nemeckou metalovou legendou Chroming Rose a Runner už zahral aj v Nemecku. Gitaristu Ivana Ogurčáka vystriedal Tomáš Frniak. V r. 1997 kapela nahráva debutové CD „Niečo s tým rob“.

Vačšinu skladieb otextoval známy slovenský textár Jozef Urban. 8.9. 1997 na amfiteátri v Košiciach zahral RUNNER svoj zatiaľ posledný koncert. Kapela si dáva „umeleckú pauzu“ a vačšina členov sa venuje sólovým projektom.

Magický rok 2020 – RUNNER sa rozhodol oprášiť svoje „pecky“ a aj s úplne novými skladbami vystúpil na „Spišskom rocku“ 2020

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *