Sirenia – Riddles, Ruins & Revelations

Sirenia Riddles coverNóri Sirenia patria medzi najvýznamnejších predstaviteľov gotic/symphonic metalu. Fungujú už dvadsať rokov, s pomerne stálou kvalitou tvorby, typickou chytľavými hymnickými zbormi a témami o živote, smrti, láske a nenávisti. Začiatkom februára vydali nový album Riddles Ruins a Revelations.

Okrem členov kapely na nej nájdete aj hosťa Joakima Næssa, ktorý s kapelou spolupracoval na albumoch Perils of the Deep Blue (2013), The Seventh Life Path (2015), Dim Days of Dolor (2016).

Nájdeme tu jedenásť skladieb. Posledná z nich, Voyage Voyage, je slušná prerábka známej skladby speváčky Desireless z roku 1986.

Vďaka Mortenovi Velandovi tento album vyčnieva spomedzi množstva iných. Hudba znie čisto, gitary, spev ani syntetizátory sa navzájom neprehlušujú a dostávajú rovnaký priestor. Takže fanúšik sa môže sústrediť na čisté vokály Emanuelle či Joakima, čo je asi hlavná vec, ktorú od symphonic metalu očakávame.

Sirenia sa vracia po troch rokoch s novým príbehom o osude, pred ktorým sa nedá utiecť, o túžbe zomrieť a o zničených snoch. Padáte do noci, do zabudnutia, ktoré vás pohltí, do bezčasia, ktoré vás spáli na uhoľ a vy sa podvolíte, lebo nevidíte dôvod zostávať a žiť. Okolo vás sa rozpadajú ruiny sveta, všetko mizne a už nie je nikto, kto by vás vyviedol na slnko.

Riddles, Ruins & Revelations obsahuje zaujímavé piesne. Depresívne a temné, ale plné zaujímavých nápadov a dobrých melódií.

Lineup:

  • Emmanuelle Zoldan – spev
  • Nils Courbaron – gitary
  • Morten Veland – screaming, gitary, basa, klávesy, programovanie bicích
  • Michael Brush – bicie

Hostia:

  • Joakim Næss – spev

Tracklist:

  1. Addiction No. 1
  2. Towards an Early Grave
  3. Into Infinity
  4. Passing Seasons
  5. We Come to Ruins
  6. Downwards Spiral
  7. Beneath the Midnight Sun
  8. The Timeless Waning
  9. December Snow
  10. This Curse of Mine
  11. Voyage Voyage (Desireless cover)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://sirenia.no/
https://www.facebook.com/sirenia
https://www.instagram.com/sireniabandofficial/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *