Castaway – Everflowing Past (EP)

Castaway Everflowing coverPribližne pred troma rokmi sa bratislavskí Castaway naplno rozbehli činnosť. Predtým fungovali skôr ako ,,občasný projekt“. Výsledkom toho rozbehnutia bola zmena zostavy (niekto odišiel, niekto prišiel ) skvelý album Before We Drown a slovenské turné.

Tento rok sa rozhodli trochu obhliadnúť do minulosti a to vo forme päť skladbového EPčka Everflowing Past. Na ňom sa podieľali aj dvaja hviezdni hostia – Devon Graves (Psychtic Waltz) a Roland Grapow.

Okrem remixovaných verzií starších kúskov (This-Integration, Counting the Stones) na albume nájdeme aj staručkú Fait Accompli (historická, no nikdy nevydaná skladba Castaway) a úplnú novinku U.N.I..

Prvá spomínaná vás zaujme hlavne dosť drsným úvodom, no neskôr sa z nej vykľuje typická ,,castawaovka“. Druhá je taká príjemná strednotempová power metalovka. Veľa progresívnych prvkov v nej síce nenájdete, ale je celkom chytľavá. Snáď ju budú hrať aj na koncertoch.

Ostatné kúsky sú pekným pripomenutím starších albumov (hmm čo tak zauvažovať o nejakých reedíciách?) – hlavne This Integration. A poslednú Fallen pojali tak špeciálne –  ako outro k nej slúži medly zo starších piesni.

Ako vyplnenie času do vydania ďalšieho albumu je dané EP fajn. Snáď pritiahne ku Castaway aj tých, čo o nich doposiaľ nepočuli.

Lineup:

  • Mayo Petranin – spev
  • Peter „Petruccio“ Bulík – gitary
  • Zoltan Daraban – basa, doprovodné vokály
  • Andrej Kutiš – klávesy, doprovodné vokály
  • Janko „Hraško“ Kovár – bicie

Hostia:

  • Devon Graves – spev
  • Roland Grapow – gitary

Tracklist:

  1. Fait Accompli MMXX (feat. Devon Graves)
  2. U.N.I.
  3. This-Integration (remix)
  4. Counting the Stones (video remix)
  5. Fallen (video remix) (feat. Roland Grapow)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.castaway.sk/
https://www.facebook.com/castawayband
 http://bandzone.cz/castaway
https://www.youtube.com/channel/UC79gfmlhE85a50kdxfTGA6A/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *