Metalwings – A Whole New Land

Metalwings A Whole coverMinule jsem držkoval, že firma u jiné skupiny přímo uvádí, komu je podobná, ale já to vlastně dělám pro vás taky. Sice si myslím, že je to trochu něco jiného u firmy, ale někdy to přirovnání pomůže.

Tentokrát skupinu Metalwings uvedla sloganem „New and second album from Bulgarian symphonic metalband Metalwings…..!!!“ A víte co? Ono je to fajn!

Bulharsko se k nám nedostává nějak často a tato deska se mi líbí. Není tu třeba zapojený nějak znatelně balkánský folklor, ale je tu něco, co je třeba od severských kapel odlišuje. Je to něčím jiné. Nevím přesně čím. Možná je to jen syrovější, není to nějak příliš bombasticky přeprodukované a přesto je tam toho dost.

Když si pustíte nový klip k písničce Monster in the mirror, ( ale já mám radši jiné skladby z alba), třeba budete mít stejný dojem jako já. Tedy že tvorba je někde mezi Therion a Kamelot.

Jenže s tím rozdílem, že toto album se mi líbí víc, než poslední deska Therion. Můžete se v desce přehrabovat jak chcete, poslouchat buď metal nebo symfonické pasáže, melodie nebo místy samozřejmě i trochu té řezničiny nebo vše najednou. Jen tomu dejte víc času a poslechů.

Muzikantsky je to výborné a v poslední době zjišťuji, že být vynikající muzikant, který zahraje cokoliv kdykoliv začíná být standart. Škoda, že cvičit šest nebo osm hodin denně v našich končinách může málokdo. Já to bohužel taky nestíhám. Pak si můžeme spravit chuť třeba tímto albem.

Jednu věc chci zmínit. Pokud posloucháte tento symfometalový styl, asi víte, co se dá čekat, ale tady se hodně hraje s dynamikou a tempy skladeb a jsem moc rád, že třeba rychlé pasáže nejsou samoúčelné, jak slýchám nejednou jinde.

Nikdo tu nezávodí o to, kolik se toho ještě dá stihnout zahrát. Jako by jste byli v divadle, kde je vše podřízeno celku a když se má hrát do scény zlehka a pomalu, tak to tak je a za chvíli se rození vše najednou i s orchestrem. Třeba „I see you power“ je takovou ukázkou. Stopáže skladeb jsou nejednou mezi pěti a sedmi minutami a máte tu jedenáct skladeb.

Je to tedy docela slušná porce muziky a doporučuju to poslouchat na něčem, co hraje, kde vynikne vše, i to co je trochu v pozadí. Poslední skladba je v rodné bulharštině a taky to jde. Tedy doufám, že se nepletu. Je na konec prokládána flétnou.

Moc dobré album. Dávám 5/6 a jen proto, že redakce má šestku vyhrazenou pro alba, která prý změní svět.

Lineup:

  • Stela Atanasova – spev, klávesy, viola
  • Grigor Kostadinov – gitary
  • Angel Kitanov – klávesy
  • Vlad Enev – basa
  • Nikola “Blackie” Ivanov – bicie

Tracklist:

  1. A Whole New Land
  2. Monster In The Mirror
  3. Like A Willow Without Tears
  4. I See Your Power
  5. Silence
  6. Still Believe in Us
  7. Killer Of The Angel’s Love
  8. Wonders Of Life
  9. Passengers Between The Rails Of Life
  10. Second Chance
  11. Milo Moe Libe

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://metalwings.eu/
https://www.facebook.com/metalwingsofficial/
https://www.instagram.com/metalwingsofficial/
https://metalwings.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/METALWINGSBULGARIA/

Hodnotenie: 5/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *