Silver Lake by Esa Holopainen

Silver Lake coverEsa Holopainen, gitarista kapely Amorphis, využil mesiace kedy sa nedalo koncertovať najlepšie, ako sa dalo. Natočil svoj prvý sólový album. Celé to dostalo názov Silver Lake by Esa Holopainen.

Ako sám povedal, myšlienku mal v hlave už dlho a teraz nastal ten správny čas zahájiť tento projekt. Pozval si k tomu zaujímavých hostí (Anneke van Giersbergen, Jonas Renkse a mnoho ďalších). Spolu vytvorili rozmanitú a zaujímavú vec, ktorá osloví široké publikum.

Časť piesni vytvoril sám Esa a z časti prispeli aj hostia. Ako prvá je Esova inštrumentálka Silver Lake, ktorá navodí snivú atmosféru a aj ostatné piesne sa nesú v podobnom duchu.

Celá platňa občas znie až bluesovo, možno s malou výnimkou v In Her Solitude , kde dominuje Tomi Joutsen a jeho vrčiak. Každá skladba obsahuje pekné nosné melódie a speváci do nich vkladajú ten správny “feeling”. Nič nie je prehnané, ani gitarové riffy ani bicie ani vokály.

Dokonca aj hovorené slovo v Alkusointu vo fínštine znie dobre aj pre niekoho, kto po nevie po fínsky (Vesa Matti Loiri je známy fínsky herec). Toto vám vojde cez uši rovno do srdca.

Hudba sa rozlieva ako obrovská rieka tečúca krajinou medzi naklonenými vŕbami. Zanesie vás až k jazeru na konci, kde len strieborný mesiac osvetľuje hladinu a ticho neruší ani spev vtákov.

Esa Holopainen vytvoril parádny album, ktorý by mal vyskúšať aj človek, čo Amorphis nemusí. Je to niečo, čo si určite nepustíte len raz.

Lineup:

  • Esa Holopainen

Hostia:

  • Jonas Renkse – spev
  • Einar Solberg – spev
  • Björn “Speed” Strid – spev
  • Håkan Hemlin – spev
  • Anneke Van Giersbergen – spev
  • Vesa-Matti Loiri – spev
  • Tomi Joutsen – spev

Tracklist:

  1. Silver Lake
  2. Sentiment (feat. Jonas Renkse)
  3. Storm (feat. Håkan Hemlin)
  4. Ray Of Light (feat. Einar Solberg)
  5. Alkusointu (feat. Vesa-Matti Loiri)
  6. In Her Solitude (feat Tomi Joutsen)
  7. Promising Sun (feat. Björn ‘Speed’ Strid)
  8. Fading Moon (feat. Anneke Van Giersbergen)
  9. Apprentice (feat. Jonas Renkse)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/SilverLakeEH
https://www.instagram.com/silver_lake_eh/
https://twitter.com/Silver_Lake_EH

Hodnotenie: 6/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *