Nightfall – At Night We Prey

Nightfall At Night cover

Nightfall At Night coverGrécko je krajina, kde v podstate vznikla moderná civilizácia a poznám veľa ich klasických diel. Priznávam však, že tamojšia metalová scéna nebola pre mňa nejako známa. Takže na tohtoročný album kapely Nigtfall – At Night We Pray som bola skutočne zvedavá.

Spomínaná nahrávka vyšla 5. marca, približne osem rokov od jej predchodkyne Cassiopeia. Pravdepodobný dôvod takého dlhého čakania boli aj zmeny zostavy (minulý a tento rok). Okrem iného sa vrátil gitarista Michalis Galiatsos – zakladajúci člen, ktorý odišiel v 1999-tom.

Kapela sa na nej vracia k temnejšej a extrémnejšej hudbe. Čiže nečakajte nijaký pomalý “doom” zvuk. Môžete sa tešiť na desať slušne vymakaných piesní. Divoká hudba má atmosféru, je desivá a mysteriózna.

Drásavá surová gitara, brutálne bicie a dobrý vrčiak vytvárajú slušnú hudbu. Ta vás asi nevyzuje z topánok nadpriemernosťou, no rozhodne nie je fádna ani nudná. Zaregistrujete death, reznutý black metalom s jemnými náznakmi gotiky.

Skladby sú plné hnevu nad stereotypmi, ktoré vznikajú pri vážnych témach, ako je depresia, ale aj nádeje, že sa veci môžu zmeniť k lepšiemu. Textovo sa táto platňa zaoberá depresiou basistu a speváka Efthimisa Karadimasa.

Hudba zachytáva pocity človeka v tomto stave, desy, chuť nebyť a obrovskú únavu zo všetkého okolo. Ten čierny svet okolo vás a vedomie, že nič nemá zmysel. A predsa je tu malá šanca na zlepšenie.

Občas potrebujete muziku, so zaujímavou osobnou výpoveďou a slušným množstvom nasranosti. Toto je taký album.

Lineup:

  • Efthimis Karadimas – spev, basa
  • Mike Galiatsos – gitary
  • Kostas Kyriakopoulos – gitary
  • Fotis Benardo – bicie

Tracklist:

  1. She Loved the Twilight (instrumental)
  2. Killing Moon
  3. Darkness Forever
  4. Witches
  5. Giants of Anger
  6. Temenos
  7. Meteor Gods
  8. Martyrs of the Cult of the Dead (Agita)
  9. At Night We Prey
  10. Wolves in Thy Head

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Season of Mist

Youtube ukážka:

Linky:

Home Page


https://www.facebook.com/nightfallbandofficial/
https://www.instagram.com/nightfallband/
https://nightfallofficial.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *