Swallow The Sun – Moonflowers

Swallow Moonflowers coverFínska legenda najsmutnejšieho z metalových subžánrov, Swallow The Sun, šíri svetom žiaľ od roku 2000 a momentálne prichádza so svojím ôsmym albumom Moonflowers.

Posledné roky ich lídra Juhy Raivia poznamenali tragické osobné udalosti, ktoré vyústili v nebývalú umeleckú aktivitu. Smrť jeho lásky dala vzniknúť projektom Hallatar, Trees Of Eternity a vydal tiež sólový album ,,Aleah”.

Ťažká strata ovplyvnila aj aktuálnu nahrávku Moonflowers. Juha Raivio o ňom prehlásil, že ho z hĺbky duše nenávidí. Absolútne chápem jeho smútok, ktorý doslova zhltol Slnko. Odkedy Aleah odišla, zdroj svetla viac pre neho nevychádza.

Nie som vyslovene fanúšikom doom metalu, ale milovníci tohto žánru si dielo musia zamilovať. Je maximálne pochmúrne, čierne emotívne, napäté a mraziace, prechádzajúce od deathu a gotiky miestami až niekde k melancholickému post-rocku.

Za najlepšie skladby tejto temnej kolekcie by som označil ,All Hallow’s Grieve’ s hosťujúcou speváčkou Cammie Gilbert z americkej progresívnej bandy Oceans Of Slumber a záverečnú, blackmetalovú surovosť ,This House Has No Home’.

Nahrávka je hodna mena jednej z najrešpektovanejších doom-metalových kapiel posledných desaťročí. Je to vývar veľmi osobného a nepredstieraného žiaľu.

Lineup:

  • Mikko Kotamäki – spev
  • Juho Räihä – gitary, doprovodné vokály
  • Juha Raivio – gitary
  • Matti Honkonen – basa
  • Juuso Raatikainen – bicie

Tracklist:

  1. Moonflowers Bloom in Misery
  2. Enemy
  3. Woven into Sorrow
  4. Keep Your Heart Safe from Me
  5. All Hallow’s Grieve
  6. The Void
  7. The Fight of Your Life
  8. This House Has No Home

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Century Media Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://swallowthesun.net/
https://www.facebook.com/swallowthesun/
https://www.instagram.com/swallowthesunofficial/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *