Novinky z prostredia interpretov Blind Guardian, Slash, Catastrofy, Dr.Mundi

Blind Guardian 2021

Blind Guardian zverejnili prvý singel z chystaného albumu

3.12.2021

blind guardian 2021Za novým albumom nemeckých Blind Guardian si budeme musieť trochu počkať. Jeho vydanie je naplánované na september budúceho roka.

Samotné čakanie si však môžete skrátiť vypočutím nového singlu – Deliver Us From Evil.

Hansi povedal: ,,Deliver Us From Evil reprezentuje agresívnejšiu tvár albumu. Nechcem príliš sľubovať, že pripravovaná novinka, ktorá by mala vyjsť budúci rok, nebude obsahovať nič iné, ako silné skladby a bude vrcholom našej kariéry. No som si istý, že album spraví mnohých ľudí veľmi veľmi šťastných.”

Kapela nedávno zverejnila aj skladbu s vianočnou tematikou.

Linky:
https://www.blind-guardian.com/
https://www.facebook.com/blindguardian
https://www.instagram.com/blindguardian/

Zdroj: NUCLEAR BLAST Leoni Dowidat

Slyšte nový singl SLASH FT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS

3.12.2021

Legendární kytarista gigantu GUNS N’ ROSES představil nový singl „Fill My World“. Klasický hardrockový dloubák ve středním tempu s sebou nese atmosféru naděje, skrývá hřejivé paprsky slunce a samozřejmě nezaměnitelné riffy mistra oblých kytar.

Albová novinka Slashe a jeho kapely vychází 11. února 2022 prostřednictvím Gibson Records ve spolupráci s BMG. Album „4“ je celkově páté sólové album Slashe, a v pořadí čtvrté se sestavou zahrnující Mylese Kennedyho (zpěv), Brenta Fitze (bicí), Todda Kernse (baskytara a zpěv) a Franka Sidorise (kytara a zpěv).

„Naše nové album je maximálně spontánní. A tím se odlišuje od předchozích desek. Žádná velká věda, mnoho věcí bylo natočeno live, případné chybičky v záznamu zůstaly, protože při jamu se takové věci stávají. Prostě jsme hráli autenticky, jak nejlépe dovedeme,“ uvedl k novince „4“ sám Slash, který musel nedávno řešit nepříjemnost v podobě covidové nákazy v sestavě THE CONSPIRATORS.

Na startu turné, které kapela zahajuje 8. února v americkém Portlandu, však budou všichni muzikanti opět fit a připraveni.

Linky:
https://www.slashonline.com/
https://www.facebook.com/Slash/
https://www.instagram.com/slash/

Tlačová správa

Catastrofy – nový album

3.12.2021

catastrofy 2021Nový album Catastrofy s názvom TAKÝ JE ŽIVOT, ktorý na ploche 37 minút predstavuje 8 songov (vrátane coveru od Davovej Psychózy) vychádza na Spotify

Fyzické nosiče budú čoskoro v predaji na https://www.catastrofyshop.sk/ aj na http://supug.cz/.

Na albume sme makali zhruba 2 roky

Medzi koncertami sme skladali nové songy, v lockdownoch pilovali tie hotové. Textovo nás korona nijak neovplyvnila, témy mal Boris (spev) pripravené ešte pred ňou. Život priniesol tentokrát nezbojnícke témy, ktorým sa chcel povenovať.

Slová pesničky Echo v raji od Davovej Psychózy dotvorili atmosféru Borisových textov a tak s požehnaním samotnej Davofky zdobí záver albumu.

Nahrávanie však korona poznačila značne, a keď sme na jar tohto roku mali v pláne vydať sa do štúdia, druhá vlna bola na svojom najväčšom vrchole. Stavili sme preto na technológiu 21. sotorčia, DIY prístup a celé to nahrali svojpomocne.

Roman (bicie) prerobil našu skúšobňu na štúdio a vo vedľajšej miestnosti zriešil réžiu. Bicie, basu a spevy sme následne nahrali tam. Kostry gitár nahrali chalani doma, v štúdiu už len doladili detaily.

Samotnému nahrávaniu “na ostro” predchádzalo nahrávanie demáčov a prekopávanie pasážii, ktoré nezneli podľa našich predstáv

Po finálnom nahrávaní čakala Romana postprodukcia, a tak ďalší mesiac všetko ešte mixoval, masteroval a konzultoval so zbytkom kapely.

Čakalo nás nekonečné počúvanie rôznych verzií na rôznych zariadeniach a dopilovávanie výsledného zvuku. Všetko to trvalo ďalšie 2 mesiace, kým sme si povedali, že toto je už ono, takto to necháme a vypustíme do sveta. Z tohto dôvodu je to naša najprepracovanejšia nahrávka a podarilo sa nám do nej otlačiť ťažobu našich životov aj tejto doby.

Obal kreslil legendárny Michal Ivan. Podľa Borisových poznámok vystihol dušu albumu a dotvoril tak jeho atmosféru. Obrázok zachytáva ničotu a ťarchu života, ktorú občas cíti každý z nás,no zároveň dáva nádej na vznik niečoho nového.

A taký je život.

Linky:
https://www.facebook.com/catastrofy
http://bandzone.cz/catastrofy

Tlačová správa

Dr.Mundi – nový singel

30.11.2021

Dr.Mundi 2021Píše sa rok 2009.

V Lučenci vzniká skupina Dr.Mundi, ktorých členov Rolanda Krisztiána (basa), Vlastimila Hrdličku (spev), Róberta Krajčihho (gitara) a Jána Csányiho  (bicie), spája len jedno – hrať rockovú hudbu!

Každý z nás mal za sebou hudobnú skúsenosť v podobe rôznych hudobných projektov, či pôsobenia v rôznych hudobných zoskupeniach a od začiatku nám bolo jasné, že  o hudobný materiál nebude núdza.

Skupina Dr. Mundi v rokoch 2011, 2013, 2017 nahrala 3 demá a v roku  2020 – z dôvodu lockdownu, prerobila 5 skladieb z predošlej tvorby na unplugged verziu a prezentovala ich online.

V november 2021, po náročnom období a obmedzenom režime, skupina Dr.Mundi nahráva nový singel pod názvom Krídla, v ktorom hosťuje klávesista Norbi Lengyel. Zároveň sa k tomuto spomínanému singlu natáčil aj nový videoklip.

Linky:
https://www.facebook.com/DrMundi-TV-221105074981871
https://www.youtube.com/channel/UCm_LVr2sp9LVFJFD7BtoY3w

Zdroj: Roland Krisztián

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *