Hrdinové nové fronty – Když se bombardéry vracejí

Hrdinové nové když cover

Hrdinové nové když coverPredstavovať milovníkovi punk rocku českú legendu 80-tych rokov Hrdinové nové fronty je asi nosenie dreva do lesa.

Ich päť demáčov, niekoľko kompilácií a hromady reedícií na každom možnom nosiči nesmú chýbať v zbierke žiadneho fanúška punku, hardcoru a vlastne ani metalu.

XIII. Století

Všetci vieme, že v 90-tkách sa kapela premenovala na XIII. Století. Potom sa stala sa najväčšou legendou gotického rocku. No kult HNF je tak obrovitý, melodické harmónie natoľko originálne a texty tak brilantne napísané a pravdivé, že akoby kapela stále fungovala. A ich merchandise kúpiš na každom koncerte “Třinástky.”

Prekvapenie

To že bratia Štepánovci obnovili legendu, aby počas corony nahrali staré hity po prvýkrát s dobrým zvukom, pôsobí asi ako najväčšie prekvapenie v histórii českého rocku. Na nahrávku sa dostali skladby z textami čo sú podľa členov stále najaktuálnejšie.

Celkom som sa bál, či dobrý zvuk a lepšie výkony materiálu skôr neublížia. Mýlil som sa. Nahrávka funguje úžasne a zvuk nie je úplne mainstreamovo top.

Bombardéry mi s počiatku pripadali mierne unavené, ale taká Válka je Petrovým spevom dotlačená k emočnému maximu.Na CD hrá na basu Mirek Palda Paleček miesto Leoša Kosteleckého. Chcel by som vedieť prečo, ale nič sa nemení, že toto je punkový album roku.

Verdikt

Odporúčam každému, kto má rád špičkový hardcore/punk s kvalitnými textami komentujúcimi každú dobu.

Lineup:

  • Petr Štepán – spev, gitary
  • Mirek Palda Paleček – basa
  • Pavol Štepán – bicie

Tracklist:

  1. Bombardéry
  2. Chemická továrna
  3. Nepřítel
  4. Válka
  5. Válečný území
  6. Obyčejní hrdinové
  7. Pochod hrdinů
  8. To svět se posral

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.youtube.com/channel/UCbgj8hbaPZNPNwU41IqJhTw

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *