Novinky z prostredia interpretov Bruce Dickinson, Paddy and the Rats, Not Yet, April Weeps

Bruce Dickinson pokračuje v prácach na sólo albume

4.3.2022

Bruce Dickinson 2022Legendárny frontman Iron Maiden – Bruce Dickinson usilovne pracuje aj na sólo albume. Bruce začal na ňom pracovať hneď po vydaní Tyranny of Souls (2005).

V najnovšom rozhovore pre magazín Consequence (autor Greg Prato) povedal nasledovné:

,,Teraz sme v bode, keď už máme… neviem – okolo 50 až 70 percent materiálu a niečo z toho vyberieme. Myslím, že to musíme ešte trochu upraviť… Keď dokončím aktuálne americké turné (so svojou talkshow), budem mať tri týždne voľna, tak s Royom doladíme niektoré veci“ 

Linky:
https://screamforme.com/
https://soundcloud.com/brucedickinsonofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/fou5, Foto: https://lnk.sk/qkp1Campus Party Brazília, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic, Wikimedia

Paddy and the Rats – prvý singel z chystaného albumu

1.3.2022

Paddy and the Rats 2022Celtic punkoví Paddy and the Rats vydajú 29. apríla nový album From Wasteland To Wonderland.

Paddy From Wasteland cover

Tracklist:

  1. Wasteland
  2. Ship Will Sail
  3. Party Like a Pirate
  4. After the Rain
  5. Northern Lights
  6. Matadora
  7. Standing in the Storm
  8. Everybody Get Up
  9. Hometown Kid
  10. Heartbreaker
  11. Rumble Outta Here
  12. The Last Hunt
  13. Wonderland

Prvým singlom je skladba After the Rain:

Linky:
http://www.paddyandtherats.hu/
https://www.facebook.com/paddyrats
https://www.instagram.com/paddyrats/
https://www.youtube.com/channel/UCG2VrxvCy_lsD47bhMlghLw

Zdroj: Napalm Records

Nová krv na slovenskej rockovej scéne

3.3.2022

not yet 2022Alternatívno-rocková skupina Not Yet vydala nedávno svoj debutový album. Na slovenské pomery možno netradičný počin, ktorý vytvorilo netradičné zoskupenie ľudí. Ich album je vyvrcholením snahy niečo po sebe zanechať.

V decembri minulého roka vyšiel prvý album mladej bratislavskej kapely Not Yet s názvom Are We There…?. Príbeh za týmto albumom tvorí štvorica ľudí, ktorí sa v roku 2018 spoznali cez inzerát na sociálnej sieti a spojila ich chuť tvoriť vlastnú rockovú hudbu.

Do vydania CD-čka prešli tri roky, počas ktorých začali od nuly, od vybudovaná si vlastného priestoru, aparatúry až po zloženie, nahratie a vydanie ich pesničiek.

not yet are cover

Album sa nesie v štýle alternative rock, čo celkom trefne zodpovedá obsadeniu kapely

Štyria chalani, každý z iného kúta Slovenska, s odlišným vekovým profilom aj hudobným vkusom si vzájomne „sadli“ a vytvorili dielo, ktoré symbolizuje ich cestu – či už hudobne, textovo alebo aj v použitých motívoch na grafike albumu. Tá predstavuje ich púť od samého začiatku až po koniec tunela, vytúženého východu na výslnie.

Nástrojové zloženie sa zdá na prvý pohľad celkom obyčajné: Miro bicie, Oliver basgitara, Matúš gitara a vokály a Kristián gitara a hlavný spev. Primárne všetky vokály spieva Matúš, Not Yet však má aj spievajúceho bubeníka, ktorý sem-tam používa aj metalofón, na rockovú hudbu neobvyklý nástroj.

Kompozične ich hudba stavia na melodických vystupňovaných refrénoch, ktoré sú však prepletené s nečakanými inštrumentálnymi pasážami.

Na albume sa nachádzajú od jemných, poprockových skladieb ako napríklad Everlong alebo Stand With Me, až skladby tvrdé, agresívnejšie ako Never Wanted, Ain’t so Swell či takmer hymnická On the Road.

Je nutné podotknúť, že piesne skladá kapela spoločne na skúškach, čo pomáha dotvárať ich rôznorodosť. Texty píše spevák Kristián a sú o rôznorodých témach – vzťahoch, klamstvách, láske k hudbe a mnohých iných.

Album Are We There…? je dostupný pre poslucháčov na štandardných streamovacích službách ako Spotify, YouTube, Tidal a mnohých iných, ale aj v klasickom CD formáte pre milovníkov originálnych kusov.

Kontakt:
@: oznotyet@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/NotYetSK
IG: @notyet_band_official

Autor správy: Not Yet Autor fotografií: Not Yet

April Weeps – chystaný album

2.3.2022

April Weeps bandVíťazi WMB Slovakia 2019, atmospheric metalisti April Weeps pripravujú nástupcu albumu Comma 2018.

Na svojej oficiálnej facebookovej stránke uviedli:

Unikátna galéria hornín v rôznych fázach a formách výskytu. Svedectvo života jedinca v 21. storočí ovešaného očakávaniami, hľadajúceho, bojujúceho, podriaďujúceho sa, strácajúceho seba, zneužívajúceho sa sťaby kameň. Podarí sa znovuobjaviť význam…?

april weeps cataclastic cover

Drahí Weeperi, sme nesmierne radi, že Vám dnes môžeme predstaviť náš nový album s názvom „Cataclastic“. Ide o koncepčné dielo pozostávajúce z 8 piesní:

  1. Igneous
  2. Fundamental Ingressions
  3. Crossing the Waves
  4. Briolette Cut
  5. Into the Mass Flow
  6. Ruptures
  7. Cataclasis
  8. Lithos

Album je pre nás veľkým míľnikom, a to z viacerých hľadísk

Prvým bola zmena nášho doterajšieho zaužívaného systému tvorenia piesní, ktorý sme otočili o 180° a začali tvoriť hudbu do vytvoreného konceptu. Zároveň sme sa prvýkrát rozhodli uchopiť proces nahrávania a proces vytvárania vizuálu plne do vlastných rúk, a teda viac ako kedykoľvek predtým je tento album autenticky náš.

Jedinou pomyselnou výnimkou tejto autenticity, a tiež veľkou čerešničkou na torte, je mastering, o ktorý sa postaral vychýrený Jens Bogren z Fascination Street Studios (KATATONIA, OPETH, DIMMU BORGIR…).

Iste máte ešte veľa otázok, veľmi radi Vám na ne odpovieme. Stačí sledovať naše kanály, viac informácií príde skôr, ako si myslíte.

Intro: https://www.facebook.com/AprilWeeps/videos/7089078477829090

Linky:
http://aprilweeps.com/sk/
https://www.facebook.com/AprilWeeps/
https://www.youtube.com/channel/UCaCHLMrgCu7dQsT0C2i2NGw
https://aprilweeps.bandcamp.com/

Zdroj: https://www.facebook.com/AprilWeeps/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *