Novinky z prostredia interpretov Foo Fighters, Edenbridge, Severals, Navar

Taylor Hawkins 2022

Zomrel bubeník Foo Fighters

26.3.2022

Foo Fighter 2022Začíname šokujúcou správou. Vo veku 50 rokov zomrel bubeník Foo Fighters – Taylor Hawkins.

25. marca kapela potvrdila jeho úmrtie.

taylor Foo 2022

,,Rodina Foo Fighters je zdrvená tragickou a predčasnou stratou nášho milovaného Taylora Hawkinsa. Jeho hudobný duch a nákazlivý úsmev budú žiť navždy.“ – uviedla kapela.

Ďalšej pokračujú: ,,Naše srdcia sú s jeho manželkou, deťmi a rodinou. Prosíme, aby sa k ich súkromiu v tomto ťažkom období pristupovalo s maximálnou úctou.“

Kapela bola momentálne na juhoamerickom turné a v piatok mali vystúpiť v kolumbijskej Bogote. Toto vystúpenie bolo medzitým zrušené. Príčina Taylorovej smrti nebola zverejnená.

Foo Fighters vznikli v r. 1994. Zakladajúcim členom bol Dave Grohl z legendárnej Nirvany. V Nirvane síce hral na bicie, no vo Foo Fighters bol spevákom a gitaristom.

R.I.P.

Linky:
http://www.foofighters.com/
https://www.facebook.com/foofighters/
https://www.instagram.com/foofighters/

Zdroj: https://lnk.sk/fzk3, Foto kapela: Raúl Bravo; Foto Taylor: Raph_PH, CC BY 2.0, Wikimedia

Edenbridge – prvý singel z chystaného albumu

25.3.2022

edenbridge 202226. augusta rakúski symfonici Edenbridge vydajú nový album Shangri-la.

edenbridge shangri cover

Tracklist:

  1. At First Light
  2. The Call Of Eden
  3. Hall Of Shame
  4. Savage Land – feat. NDR Radio Orchestra flutist Daniel Tomann-Eickhoff
  5. Somewhere Else But Here
  6. Freedom Is A Roof Made Of Stars
  7. Arcadia (The Great Escape)
  8. The Road To Shangri-La
  9. The Bonding (Part 2) – feat. Erik Martensson (Eclipse, W.E.T.)
  •  The Bonding Overture
  • Alpha and Omega
  • The Eleventh Hour
  • Round and Round
  • The Timeless Now – Finale

Prvým singlom je skladba Somewhere Else But Here:

Linky:
https://www.edenbridge.org/
https://www.facebook.com/EdenbridgeOfficial/
https://www.instagram.com/edenbridgeofficial/
https://www.afm-records.de/

Zdroj: Mona Miluski – All Noir

Tisková zpráva – Severals, Storm

25.3.2022

Svět se pomalu vzpamatovává z dlouhé koronavirové krize a pomalu se vrací zpět ke kulturnímu životu. S tím se i pojí počátek nové éry kapely Severals, která dne 25.3.2022 vydává svůj zbrusu nový singl Storm, který je zároveň první vlaštovkou z plánovaného debutového alba Algorithm, které by mělo vyjít v druhé polovině tohoto roku.

Každého někdy někdo zraní. Někteří z nás však mohou být zraněni tak, že se mohou dostat do bodu, kdy se bolest stává všudypřítomnou. Stávají se z toho otupělí, dokonce to přijímají.”

To je téma, do kterého se nás snaží singl Storm vtáhnout svými emotivními pasážemi vedenénými Domonikovým zpěvem a agresivními kytarovými riffy.

Tento singl, a celé album, byl nahrán v soukromém studiu českého producenta Pavla Chyšky, který spolupracoval s tuzemskými kapelami jako jsou Fall from Everest nebo Lighthouse Keeper. O mix a master se postaral australský producent Lance Prenc, který má na svědomí desky kapel jako jsou Polaris, Alpha Wolf, Diamond Construct nebo Thornhill.

Videoklip k písni napsal, natočil a zpracoval, jako tomu tak bylo i ve všech předchozích případech, frontman kapely Dominik Fencl, který zde odvedl znamenitou práci s vizuálními efekty.

Hlavní hrdina příběhu, herec Štěpán Staněk, je ztracen uvnitř své mysli a bloudí napříč různými místy/portály, dokud nenalezne cestu ven ze svého vnitřního utrpení.

S čím přijde kapela příště? Nezbývá nic, než čekat.

Web: www.severalsofficial.com
Spotify: https://spoti.fi/2v21d37
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCSfQXCau_EmWEe6IX1_ASZQ
Facebook: https://www.facebook.com/svrls/
Instagram: https://www.instagram.com/weareseverals/

Tlačová správa

Rvi se dál, ať nelituješ, burácí komando NAVAR

24.3.2022

Jít klidně přes závit, hlavně se neztratit. S tímto mottem jdou NAVAR do další singlové bitvy, kterou obstarává nejnovější pecka „Ztracenej syn“.

Inspirace pro její napsání tkví stejně jako valná část tvůrčí historie kapely v minulosti. Nosné téma skladby je ale nadčasové a každý vyznavač tvrdé hudby se v něm lehko pozná.

„Skladba „Ztracenej syn“ je stará bezmála 20 let a byla jedním z prvních heavy metalových songů, co jsem kdy napsal. K tématu jejího textu mě tehdy inspiroval „Kámoš dost fajn“ z prvního sólového alba Aleše Brichty… Všichni jsme si v životě prošli obdobím, kdy muzika musela jít stranou a zdálo se, že kytara skončí jednou provždy zaprášená v koutě. Nikdy jsme to ale nevzdali a přese všechna úskalí, která hudební cesta obnáší, jsme pokračovali dál. V tom je síla všech pravých rockerů – nedopadnout, jako „Ztracenej syn“…“ vysvětluje kapelník NAVARU a pachatel jeho probuzení George Rain.

Původní NAVAR kromě George (kytara, zpěv) tvořili kytarista Ondřej Pecina (ex-SEBASTIEN), baskytarista Honza „Bart“ Bartoš (TÖRR, ALKEHOL) a bubeník Radek Rain (ex-SEBASTIEN).

Comeback po dvaceti letech stvrzuje nová deska „Návrat havranů“, která obsahuje dobové songy, jež byly znovu nahrané současným zvukovým standardem, který ladil do správného heavymetalového zákrutu legendární kytarista a producent Roland Grapow (HELLOWEEN).

Album „Návrat havranů“ vychází symbolicky 20. června 2022 pod labelem Smile Music.

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *