Lacrimas Profundere – How to Shroud Yourself with Night

lacrimas profundere how to coverNemecká kapela Lacrimas Profundere funguje od roku 1993. Vo svojich začiatkoch hrali doom/death metal.

Postupne začali do neho primiešavať prvky gothicu/rocku, či popu, aby sa po rokoch albumom Bleeding the Stars vrátili k svojim začiatkom, čo bol krok správnym smerom. Určite k tomu prispel aj výborný spevák Julian Larre.

Nový album, nový člen

Na ich novinke How to Shroud Yourself with Night pokračujú v tom smere. Môžete tú počuť  aj ,,novica” Ilkera Ersina, dlhoročného člena ,,happy metalistov“ Freedom Call.

Je jasné, že najnovší počin nesklame. Je vášnivý a dravý. V textoch sa hovorí tieňoch, temnote a ničote. Gitarista Oliver Nikola Schmid sám o ňom prehlásil, že je ich doteraz najoduševnenejším dielom.

Hlavný poklad kapely

Znova sa tu potvrdzuje, akým prínosom je spevák Julian Larre. Jeho vokál je pre kapelu ako olej pre mašinu. Skvelo umocňuje pôžitok z hudby.

Celkový zvuk vibruje vo vašom mozgu ako náraz do plechovej brány. Správna nálož depresívnej a temnej muziky človeka celkom pekne prevŕta a nájde všetky vaše malé aj väčšie strachy. Z piesní u mňa jednoznačne zabodovala hneď prvá vecička Wall of Gloom.

Verdikt

Novinka je dobrá a až po okraj naplnená veľkou dávkou melanchólie. Ja viem, že kapelu niektorí prirovnávajú k HIM, ale Larre má oveľa drsnejší a temnejší prednes. Povedala by som viac “metalový”, čo sa mi fakt páči.

Lineup:

  • Julian Larre – spev
  • Oliver Nikolas Schmid – gitary
  • Ilker Ersin – basa
  • Dominik Scholz – bicie

Tracklist:

  1. Wall of Gloom
  2. A Cloak Woven of Stars
  3. Nebula
  4. In a Lengthening Shadow
  5. The Curtain of White Silence
  6. Unseen
  7. The Vastness of Infinity
  8. To Disappear in You
  9. An Invisible Beginning
  10. Shroud of Night

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.lacrimas.com/
https://www.facebook.com/lacrimasprofundereofficial/
https://www.instagram.com/lacrimasprofundereofficial/
https://www.youtube.com/user/TheLacrimasOfficial/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *