Novinky z prostredia interpretov Bruce Dickinson, Masterplan, Slim To No Chance, Rosa Nocturna

Bruce Dickinson pripravuje sólo album

18.11.2022

Bruce Dickinson 2022Spevák Iron Maiden – Bruce Dickinson pracuje na nástupcovi svojho posledného sólo albumu Tyranny of Souls z roku 2005.

Na podujatí Bowl For Ronnie v kalifornskom Studio City sa redaktor The Metal Voice spýtal dlhoročného Bruceovho spolupracovníka, producenta Roya „Z“ Ramireza, ako to vyzerá s nahrávaním.

Odpovedal: ,,Nemôžem toho veľa prezradiť. Pracuje sa na ňom. Znie báječne. Vlastne znie skvele.”

Na otázku, kedy môžu fanúšikovia očakávať spomínanú platňu odpovedal: ,,Nemám predstavu.“

Na nahrávke Bruce začal pracovať hneď po vydaní Tyranny of Souls. Avšak kvôli povinnostiam s Iron Maiden, jeho talkshow a taktiež aj pandémii COVID 19 sa proces nahrávania dosť oneskoril.

Podľa posledných vyjadrení, 70 % materiálu už majú hotovo.

Linky:
https://screamforme.com/
https://www.instagram.com/brucedickinsonofficial/
https://soundcloud.com/brucedickinsonofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/lofn

Masterplan – reedícia albumu Time To Be King, nový album

16.11.2022

masterplan kapela 2022Milovníci Rolanda Grapowa a kapely Masterplan majú dôvod na radosť. Vydavateľstvo AFM Records ohlásilo znovuvydanie ich albumu Time To Be King vo vinylovej podobe.

Daná nahrávka bola pôvodne vydaná v roku 2010. Ide o reunion album s Jornom Landem a zároveň o posledný počin s bubeníkom Mikeom Terannom.

masterplan time cover

Tracklist:

  1. Fiddle of Time
  2. Blow Your Winds
  3. Far from the End of the World
  4. Time to Be King
  5. Lonely Winds of War
  6. Kisses from You
  7. The Dark Road
  8. The Sun Is in Your Hands
  9. The Black One
  10. Blue Europa
  11. Under the Moon
  12. Kisses from You

Ukážka:

,,Sme veľmi hrdí na to, že náš album Time To Be King vyjde na oslavu 20. výročia našej kapely. Ako veľkého fanúšika vinylov ma to obzvlášť veľmi teší!“ hovorí Roland Grapow.

O plánoch do budúcnosti Roland povedal:

,, Náš nový štúdiový album je už takmer napísaný, chýbajú len vokály a niektoré texty. Čoskoro vydáme aj koncertné DVD, ktoré sme nahrali v Göteborgu v roku 2003. Na rok 2023 sme si už zarezervovali niekoľko festivalov a dúfame, že sa s Masterplan vrátime v plnej sile!“

Bližšie informácie sa dozviete čoskoro.

Linky:
https://www.masterplan-theband.com/
https://www.facebook.com/masterplantheband/
https://www.instagram.com/masterplan.official/
https://www.afm-records.de/

Zdroj: Mona Miluski – All Noir, Foto: Tom Row

Nu-metal žije a nenechá Vás na pokoji!

16.11.2022

slim to kapela 2022Milovníci nu-metalu si zamilujú návrat tohto žánru no s moderným prevedením a zvukom. Po vydaní prvého singlu Dishonest prichádzajú nu-metaloví Slim To No Chance s ich debutovým albumom Vital Signs.

Píše sa utorok 15. november 2022 a štvorica z hlavného mesta Slovenska s názvom Slim To No Chance vydáva svoj debutový album. Po štyroch rokoch spoločného skúšania, koncertovania a tvorenia tak môžeme vidieť – a najmä počuť výsledok v podobe namakanej dosky s názvom Vital Signs.

slim to vital cover

Album obsahuje jedenásť songov a je prierezom toho najlepšieho, čo tento žáner môže ponúknuť, úplnou samozrejmosťou sú tvrdé gitary a nadupané bicie. Základom sú melodické a chytľavé refrény a rapované pasáže v slohách, napríklad v peckách Try to Break Us alebo Conflict of Interests.

Nájdeme tu však aj prekvapivé momenty ako napríklad kompozične mierne progresívnejší song Limitless alebo od samého začiatku úplná rúbanica Stop, Drop, Roll! v podaní gitaristu Filipa, ktorá má úspech hlavne na koncertoch. „Aj keď sa radíme do stajne s názvom nu-metal, robíme hudbu tak ako ju cítime a ako sa nám páči, preto sa nevyhýbame ani netradičnejším momentom,“ hovorí Filip.

K tým bezpochyby patrí aj takmer doomová Beyond the Return alebo rockovo-metalová The End. Tu dostal priestor aj neštandardný prvok – gitarové sóla. „Nie je to síce typické pre tento žáner, no pokiaľ sa to do pesničky hodí a človek to nepreháňa, tak prečo nie?“ hovorí spevák a gitarista Kristián.

K highlightom tejto platne patrí aj krutá paródia na zlé diskotéky Everlasting Night, ktorá ku koncu vygraduje do poriadnej mastenice s Jakubovým nekompromisným growlom. Krásnym záverom albumu je baladická skladba Debris, kde si sólový spev prestriedajú Filip s Kristiánom. Chlapci tu ukázali aj kus speváckeho umenia, pretože ani trojhlasné harmónie im evidentne nie sú cudzie.

Kapelu Slim To No Chance tvoria Michal na bicích, gitarista a vokalista Filip, hlavný spevák a gitarista Kristián a raper a basák Jakub. Netreba dodávať, že chalani majú radi 90-te roky tohto žánru a vplyvy ich vzorov ako Linkin Park, Korn, či Slipknot sú cítiť, nejde však o žiadne vykrádačky. Takmer všetky songy dopĺňajú atomosférické sample, bez ktorých by tento žáner ani album neboli to pravé nu-metalové.

Album od Slim To No Chance s názvom Vital Signs vychádza 15. novembra a dostupný je na všetkých štandardných streamovacích službách ako Spotify, YouTube, Tidal, Deezer a mnohých ďaľších. Je skvelé, že na scéne je kapela, ktorá sa snaží o vzkriesenie božských 90-tych rokov čo sa žánru týka a určite je treba dať tomuto albumu šancu.

Krst albumu Vital Signs prebehne v Bratislavskom Kulturák klube 2.12.2022 kde okrem Slim To No Chance zahrajú aj Bratislavskí metalcoreisti Shattered Mind a Košickí Cassiopeia.

Autor správy: Slim to No Chance, Autor fotografií: Maximilián Janík a Slim To No Chance

Rosa Nocturna vydala nový klip k písničce FEAR

15.11.2022

Melodic metalová Rosa Nocturna přichází se žhavou novinkou v podobě klipu k písničce Fear.

Kapela se prezentuje svými příběhovými až pohádkovými texty a ne jinak je tomu i v písničce Fear. Zvláště její česká sestřička může někoho odkazovat k pohádce O červené karkulce. Nicméně text je mnohem hlubší a promyšlenější a dotýká se našich nejhlubších strachů a obav.

Jelikož kapela vydala v září svoje anglické album Angels and beasts, sáhla i po anglické verzi a klip natočila k písničce Fear. Klip má ovšem pramálo společného s pohádkou. Naopak si přijdou na své milovníci hororů, protože atmosféra v klipu je velice ponurá. Kapela si ho natočila zcela sama a vydala se cestou podobnou známého hororu Blair Witch.

Jak je fanouškům Rosy Nocturny jistě známo, na albech se podílí plejáda hostů, zejména zpěváků. A ne jinak je tomu i v případě písničky Fear, které svůj hlas propůjčila vynikající zpěvačka Shirley Tracanna z kapely Wishmasters a operním hlasem jí sekunduje Ereis Rayann z kapely Ertha.

Pojďte si vychutnat jejich novinku. A nezapomeňte si k tomu zhasnout.


www.rosanocturna.cz
www.tondabucek.cz

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *