VV – Neon Noir

vv neon noir cover

vv neon noir coverKto by si nepamätal legendu finského, gothic pop rocku a pop metalu HIM? Nikdy nezabudnem aké milé prekvapenie boli ich prvé tri albumy a ako som si užil ich koncert v MMC – Bratislava.

No kapela je žiaľ už pár rokov minulosť a ich charizmatický frontman Ville Valo práve vydáva svoj prvý sólový album s názvom Neon Noir.

Pokračovanie HIM?

Ten sa na prvý posluch môže zdať ako pokračovanie jeho predošlej kapely. A úvodná Neon Noir taká určite je. Ale obohatená o výraznejšiu rytmiku, akustické nástroje a moderné zvuky. No na albume nájdeme úplne nové postupy, ktoré by ste u HIM nikdy nenašli.

Hneď druhá The Foreverlost posúva Villeho tvorbu do vôd príjemného akustického popu s gothic atmosférou. Tá sa samozrejme nikdy nestratí. Ale táto skladba by sa nemusela stratiť ani na súčasnom MTV.

Album má výborný zvuk, performence a aj songwriting. Oproti minimálne posledným trom platniam spomínaných HIM, teda od Venus Doom, je to lepšie, kvalitnejšie a zábavnejšie. Údajne ho nahral Ville sám. Ak je to pravda, tak klobúk dolu a ukazuje, aký je to nedocenený muzikant a umelec.

Moja najobľúbenejšia skladba z albumu je tretia v poradí Baby Lacrimarium. Nesie sa v duchu Sparks. To bola kapela, ktorá spolu s Fields Of The Nephilim a The Mission definovala zvuk HIM v raných fázach.

Konečný verdikt

Krásny album na počúvanie po tme s partnerkou, či partnerom a skladba In Trenodia by mohla byť obrovský hit.

Lineup:

  • Ville Valo – spev, všetky nástroje

Tracklist:

  1. Echolocate Your Love
  2. Run Away From Sun
  3. Neon Noir
  4. Loveletting
  5. The Foreverlost
  6. Baby Lacrimarium
  7. Salute The Sanguine
  8. In Trenodia
  9. Heartful Of Ghosts
  10. Saturnine Saturnalia
  11. Zener Solitaire
  12. Vertigo Eyes

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Heartagram

Youtube ukážka:

Linky:
https://lnk.to/loveletting/
https://www.facebook.com/groups/12124306418
https://www.youtube.com/channel/UCwvanyA-9wbXAVkfgRfOWCA

Hodnotenie: 5,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *