Organizátori oznámili prvé dva benefičné koncerty pod hlavičkou „Angelus“

letný angelus fest 2023
V roku 2022 sa podarilo organizátorom zorganizovať 4 benefičné koncerty a 1 cestovateľské kino pod hlavičkou „Angelus“ a vyzbierať spolu 6373€ na dobročinné účely – viac si k tomu môžete prečítať tu: https://lnk.sk/ill4.Vo svojej aktivite plánujú pokračovať aj v roku 2023 a poznáme už dátumy prvých 2 benefičných koncertov – 15.4.2023 vystúpi vo zvolenskom Wake upe pätica a 3.6.2023 v bansko-bystrickom amfiteátri až desať zaujímavých kapiel.

lunatic gods 2023

Letný Angelus Fest láka na prvých 5 zvučným mien

Na vystúpenie populárnej martinskej folk/black metalovej kapely LUNATIC GODS sa tešili fanúšikovia už v júni 2022, mala byť jedným z headlinerov posledného ročníka Angelus Festu. Keďže však došlo k neplánovanému predĺženiu turné hviezdnych CRADLE OF FILTH, kde pôsobí „bicmen“ Marthus a z časových dôvodov sa už nepodarilo nájsť za neho kvalitnú náhradu, „Lunetici“ v amfíku chýbali. Veríme, že v roku 2023 si už ich vystúpenie vychutnáme a okrem „starých hitov“ zaznejú aj nové „pecky“ z novinky „Vresovrenie“, ktorej vydanie je už naozaj na spadnutie.

Aj topoľčianska SAMSARA mala vystúpiť na Angleus Feste 2022, zo zdravotných dôvodov však musela svoje vystúpenie zrušiť, tak snáď sa kvalitného doom metalu v ich podaní dočkáme na druhý pokus.

A čo k tomu dodáva Tiberius, líder kapely?

„V prvom rade ďakujeme organizátorom za skvelý nápad zorganizovať takúto dobročinnú akciu, ktorej výťažok poputuje ľuďom, ktoré tú pomoc naozaj potrebujú! Radi prispejeme našou hudbou, nikdy sa nebránime myšlienke zúčastniť sa a podporiť takéto akcie. Týmto prosím aj vás, fanúšikov, nech prídete v hojnom počte! AVE!“

A na čo sa môžu tešiť fanúšikovia kapely, ktorí ju prídu podporiť na Angelus Fest 2023?

„Myslím, že mnohí nás už poznajú, tak vedia čo očakávať. My nerobíme nejakú extra výstrednú show, skôr precítime muziku ako vyrábame „šaškáreň“. Tešíme sa na fanúšikov, nech si užijú tie emócie s nami!“, dodal Tiberius.

Ďalšou kapelou, ktorá vystúpi 3.6.2023 na Angelus Feste 2023, sú legendárni MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša – gitarista Pali Ďuriš k tomu dodáva: “Tento rok je to vlastne 10. výročie od účinkovania na nemeckom mega festivale Wacken Open Air 2013, takže určite zaznejú skladby, ktoré kapela hrala priamo tam, plus zopár ďalších klasických skladieb z albumov My Girlfriend Death, Shadowplay, War Never Changes, Flammarion. Bude to výnimočne ojedinelý koncert kapely po viac ako 3 rokoch od poslednej akcie. Tešíme sa na festival a na vás!!!”

V júni si prídu na svoje aj priaznivci post black-metalu, ktorý zaznie v podaní objavu minulého roka – skupiny BESNA a zostavu ohlásených kapiel dopĺňa NEKULTÚRA – punková skupina z Hlohovca, založená v roku 2001. Chalani vydali už 8 albumov, posledný – s názvom „Vzorný občan / Neprispôsobivý punk“ – vyšiel v roku 2020. Na koncertoch dokážu pobaviť a roztancovať každého, nepochybne sa im to podarí aj v júni v bansko-bystrickom „amfíku“.

Na Angelus Feste vystúpi spolu 10 kapiel, zostava bude žánrovo pestrá: od punku cez heavy metal až po death metal. Organizátori veria, že sa im podarí prvý-krát pritiahnuť aj zaujímavé kapely z neďalekého zahraničia a prinesú fanúšikom tvrdej hudby skvelý zážitok, znásobený možnosťou podporiť dobrú vec.

www.angelusfest.com
https://www.facebook.com/angelusfestbb
https://www.facebook.com/events/3418701978365317

letný angelus fest 2023

Aprílový Angelus Spring MetalStorm pomôže štvornohým miláčikom

Ešte pre júnovým open-air metalovým zážitkom si prídu na svoje fanúšikovia kvalitného metalu 15.4.2023 vo zvolenskom klube Wake up. Celý výťažok z koncertu s názvom „Angelus Spring MetalStorm“ bude venovaný zvieraciemu útulku Bláznivý zverinec.

Publiku sa predstaví silná zostava kapiel na čele s domácimi DEMONIC-EYED (thrash/scrap metal), ktorí predstavia pecky zo svojho nového albumu, kvalitný thrash metal predvedú aj PERFORMED (Prievidza) či TECHNOLOGY OF DEATH (Žiar nad Hronom). Mierne spomalenie prinesú svojím stoner/doom metalom Šaľania OLD TOMB a naopak do tanca zahrajú populárni folk-metalisti ACHSAR z Levíc.

https://www.facebook.com/events/775083703980967

angelus festival april 2023

Tlačová správa

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *