Novinky z prostredia interpretov Gloryhammer, Ghost, Romes, Niakara

gloryhammer 2023

Gloryhammer zverejnili druhý singel z chystaného albumu

4.5.2023

gloryhammer kapela 2023Kapela Gloryhammer zverejnila druhý singel Holy Flaming Hammer of Unholy Cosmic Frost, ktorý pochádza z ich netrpezlivo očakávaného albumu Return to the Kingdom of Fife. Dátum jeho vydania je stanovený na 2. júna. Zároveň pôjde o prvý počin s novým spevákom – Angusom McFife V (občianskym menom Sozos Michael).

gloryhammer return to the cover

Tracklist:

  1. Incoming Transmission
  2. Holy Flaming Hammer of Unholy Cosmic Frost
  3. Imperium Dundaxia
  4. Wasteland Warrior Hoots Patrol
  5. Brothers of Crail
  6. Fife Eternal
  7. Sword Lord of the Goblin Horde
  8. Vorpal Laserblaster of Pittenweem
  9. Keeper of the Celestial Flame of Abernethy
  10. Maleficus Geminus (Colossus Matrix 38B – Ultimate Invocation of the Binary Thaumaturge)

Kapela hovorí:
,,Vážení bojovníci! Jeho cisárska dundaxianska výsosť kráľ Angus McFife prvý svojho mena, pán Dundee, potomok z Pitlochry a vonkajších oblastí Aviemore, Thane z Auchtermuchty, nebeský správca východnej zátoky a všetkých ostatných miest, neznámych ľudstvu, vás touto cestou pozýva do jeho mocnej citadely v Dundee na oslavu 30. výročia porážky Zargothraxa a jeho uväznenia v zamrznutom jazierku tekutého ľadu!

Obzrite sa na to mocné mesto v celej jeho sláve, chránené nezdolateľnými rytiermi z Crailu a zapojte sa do veselíc na veľkej hostine na dvore Marketgait!“

Prvý singel: Keeper Of The Celestial Flame Of Abernethy

Linky:
https://gloryhammer.com/
https://www.facebook.com/gloryhammer/
https://www.instagram.com/gloryhammerofficial/
https://gloryhammer.bandcamp.com/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Fernando Bonenfant

Ghost získali švédsku cenu Grammis

4.5.2023

kapela ghost 2023Švédska formácia Ghost získala cenu Grammis (švédsky ekvivalent Grammy) v kategórii Best Hard Rock/Metal za svoj posledný album Impera. Ceremónia sa konala 3. mája v štokholmskom Annexete. Kapely boli nominované za svoje najnovšie nahrávky z roku 2022.

Nominovaní v kategórii Best Hard Rock/Metal:

  • Amon Amarth – The Great Heathen Army
  • Arch Enemy – Deceivers
  • Ghost – Impera
  • The Halo Efect – Days Of The Lost
  • Watain – The Agony & Ecstasy Of Watain

Ghost boli taktiež nominovaní v kategóriách Album roka a Umelec roka, no nezískali v nich cenu.

Líder skupiny GHOST Tobias Forge, ktorý pochádza zo švédskeho mesta Linköping, si cenu prevzal osobne a na podujatí povedal publiku (preložené zo švédčiny):

,,Z nejakého dôvodu som si myslel, že sa to stane skôr večer. Keď som si uvedomil, že sa to stane o niečo neskôr. Ako viete, na vytvorenie album je potrebná veľká tímová práca. Všetko od zvukovej prípravy nahrávky až po jej vydanie vo fyzickej podobe. Pracoval som s mnohými ľuďmi a v polovici večera som si uvedomil: “Kurva, ešte sa o nás nehovorilo. Naša kategória ešte nebola spomenutá! Budem príliš opitý! Tak som povedal Klasovi – Klasovi Åhlundovi, producentovi nášho albumu -, že ak niečo vyhráme, mali by sme sa sem dostať spoločne, pretože by bolo ťažké spomenúť si na všetkých, ktorí sa na tom podieľali. Takže niektorí ľudia, ktorí nám pomohli: Klas Åhlund, Salem Al Fakir, Vincent Pontare, Max Grahn… a veľa ďalších ľudí. Všetci z Universal, Nicholas, Christian, BMG, Live Nation boli pri tom a veľmi nám pomohli. Veľmi pekne ďakujem všetkým, ktorí sa na tom podieľali.”

Linky:
https://ghost-official.com/
https://www.facebook.com/thebandghost/
https://www.instagram.com/thebandghost/

Zdroj: https://lnk.sk/ozac

Dvojčata ROMES uvádí svou poctu alternativnímu rocku 90. let

4.5.2023

Vycházející hvězda kanadského podhoubí skládá poctu klasickému grungi a alternativnímu rocku 90.let. Píseň „Choker“ nostalgicky zachycuje náladu tehdejší doby syrovou emocí a řezavými zkreslenými kytarami.

„Vyrostli jsme na grungi a alternativním rocku 90. let a hodně z těchto vlivů prosáklo do psaní ‚Choker‘. Cítili jsme potřeba vyjádřit nostalgii po době, která nás inspirovala vzít do rukou nástroje a tvořit vlastní hudbu. Je to naše nejtvrdší písnička, kterou jsme doposud udělali, jak hudebně, tak textově,“ říká dvojka bratrů Jacob a Nicolas Bitove.

ROMES tvoří sourozenci Jacob a Nicolas Bitovevi z Toronta. Společně spřádají písně z široké sítě vlivů od grunge a hip-hopu 90. let až po industrial a big beat a vytvářejí zvuk, který prochází žánrovými konvencemi, aby dospěl k nové formě alternativy, která je jim velmi vlastní. Svou cestu nahoru koření šikovným marketingem, a proto se jejich hudba dostala například do reklamy na produkty Abercrombie & Fitch či do her herního studia EA Sports.

Video:

TZ

Zdeněk Kub přichází s projektem Niakara: Klip Zlatá generace říká ne marnotratnosti

1.5.2023

Zdeněk Kub (ex Arakain) představuje svůj autorský projekt Niakara, ve kterém zazní jeho časem prověřené hity, songy, které nedostaly příležitost zaznít naživo, ale i zbrusu nové kousky. Nový projekt uznávaného metalového baskytaristy je po nedávném avízu na sociálních sítích velmi očekávaný.

Základ repertoáru prověřený časem

„Jak už název napovídá, základ repertoáru budou tvořit skladby, které jsem napsal a složil v době svého působení v Arakainu. Těšit se tak můžete například na písně Skrytá kamera, Černý koně, Osudnej den, Jesus Business, Kruhy v obilí nebo Barbaři,“ prozradil již nyní Zdeněk Kub. Kapelu sestavil z ostřílených muzikantů, kteří působili či stále působí v kapelách, jež nepostrádají hudební originalitu.

Zkušení spoluhráči: slovenský symfonický metal i Root

Kapelu tedy tvoří Mayo Petranin (zpěv), Petr Voháňka (kytara), Martin Pavlíček (kytara), Zdeněk Kub (baskytara) a Pavel Kubát (bicí). Mayo Petranin je již léta jedním ze zásadních hlasů slovenské metalové scény. Můžeme ho znát z projektů Symphonity či Castaway, nyní bere do rukou mikrofon Niakary.

Petr Voháňka působil v kapele Proximity a následně Dirty Game, kde svou kytarovou hrou přispívá k modernímu pojetí jejich tvorby. Progresivita v tvrdé muzice není cizí ani Martinu Pavlíčkovi, který se v uplynulých deseti letech pohyboval v různých kapelách tohoto ražení, než zakotvil v současných dvou – Not Perfect a Niakara. Pavel Kubát má za sebou taktéž hraní v různých uskupeních i americkou profesní zkušenost, a ještě nedávno zářil za bicí soupravou kapely Root.

Nový singl a klip nesouhlasí s rozhazovačným přístupem k životu

Niakara nyní vysílá do světa nový singl a videoklip Zlatá generace. Skladba vypovídá o dnešní konzumní společnosti, ve které si mnozí mladí lidé neváží věcí a neuvědomují si hodnotu peněz. Premiéra je naplánována na pátek 28. dubna v 15 hodin.

Klip se natáčel v březnu ve výrobní hale v Praze-Kbelích a na svědomí ho má zkušená produkční společnost Papapech Production.

Koncerty na obzoru

Niakaru již brzy uvidíme a uslyšíme i naživo. Termíny a místa koncertů jsou momentálně v jednání, v následujících týdnech budou zveřejněny na oficiálním webu niakara.cz a sociálních sítích kapely. Nezapomeňte je tedy sledovat, ať můžete být při tom.

Kontakty:
Management: Martin Mitva Lukeš, +420 725 811 181, manager@niakara.cz
PR, média: Kateřina Hejčová, promo@niakara.cz
Oficiální web: https://niakara.cz/
YouTube: https://www.youtube.com/@niakaracz
Facebook: https://www.facebook.com/niakara.official
Instagram: https://www.instagram.com/niakara.official/

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *