Novinky z prostredia interpretov Pearl Jam, Serenity, Crypta, Amaranthe

pearl jam 2023

Pearl Jam dúfajú, že v roku 2024 vydajú nový album

30.6.2023

pearl jam kapela 2023V novom rozhovore s Kyleom Meredithom Jeff Ament, basák legendárnej grunge kapely Pearl Jam, porozprával o tom, ako pokračuje tvorba materiálu pre nástupcu ich albumu Gigaton z roku 2020.

,,Asi som počul že Stone (gitarista) si myslel, že nahrávka je hotová. Ale s istotou viem, že nie je. Nemyslím si, že všetky piesne sú hotové. Častou tou najťažšou časťou tvorby nahrávky je rozhodnúť ktoré piesne pôjdu na platňu a či potrebujeme nahrať ďalšiu pieseň, aký bude obal, aký bude názov a všetky tieto veci,” vysvetlil Jeff…

O termíne vydania povedal: ,,Myslím, že každý dúfa, že na budúci rok vydáme platňu. Ak sa tak stane, znamená to, že pravdepodobne odohráme ešte niekoľko koncertov. Je pár miest, kde sme už dlho nehrali. Myslím, že už máme niečo dohodnuté.”

Linky:
https://pearljam.com/
https://www.facebook.com/PearlJam
https://www.instagram.com/pearljam/

Zdroj: https://lnk.sk/cbt3, Foto: Lugnuts, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Serenity – nový singel

29.6.2023

Rakúska symphonic metalová kapela Serenity vypustila do sveta nový singel Ritter, Tod und Teufel (Knightfall). Ide o ich prvú skladbu s nemeckým textom.

Spomínaný singel nasleduje po ich predchádzajúcom štúdiovom albume The Last Knight (2020), ktorý sa umiestnil na 25. mieste nemeckej albumovej hitparády, a po ohromujúcom živáku Memoria z roku 2022.

Najikonickejšie hity Serenity, ako napríklad Wings of Madness a The Chevalier, nazbierali na YouTube viac ako tri milióny pozretí.

Linky:
http://www.serenity-band.com/
https://www.facebook.com/serenityaustria
https://www.youtube.com/user/SERENITYAUSTRIA

Zdroj: Napalm Records Press

Crypta – druhý singel z pripravovaného albumu

27.6.2023

warmen here coverBrazílčanky Crypta 4. augusta potešia fanúšikov už druhým albumom Shades of Sorrow.

,, Shades of Sorrow je napoly koncepčný album, ktorý významovo opisuje cestu do hlbín našej psychiky, keď čelíme ťažkým bojom. Je to výlet do mnohých odtieňov bolesti, ktorým niekedy musíme čeliť, keď znášame svoje životné výzvy. Piesne sú dokonalým pochmúrnym, temným, emocionálnym soundtrackom pre túto cestu“povedala frontwomanka Fernanda Lira o novej platni.

crypta shades cover

Tracklist:

  1. The Aftermath
  2. Dark Clouds
  3. Poisonous Apathy
  4. The Outsider
  5. Stronghold
  6. The Other Side of Anger
  7. The Limbo
  8. Trial of Traitors
  9. Lullaby for the Forsaken
  10. Agents of Chaos
  11. Lift the Blindfold
  12. Lord of Ruins
  13. The Closure

Vypočujte si už druhý singel – Trial of Traitors:

Kapela o novom singli:
,,Rozhodli sme sa, že Trial of Traitors bude jedným zo singlov, pretože hoci je to najrýchlejšia a najagresívnejšia skladba na albume, stále je v nej veľa našej charakteristickej melodickej práce. Takže sme si mysleli, že toto spojenie týchto dvoch extrémov bude dobrou ukážkou toho, čo môžu ľudia celkovo od albumu očakávať!”

Prvý singel:
Lord of Ruins: https://youtu.be/xqRfV-mMyUo

Linky:
http://www.cryptaofficial.com/
https://www.instagram.com/cryptadeath/
https://www.facebook.com/cryptadeath/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Estevam Romera

Amaranthe – nový spevák

27.6.2023

Začína byť horúco: Švédski moderní metaloví hrdinovia Amaranthe  vydaním nového singlu Damnation Flame prinášajú soundtrack pre ohnivé festivalové leto! Symfonickým nádychom a povznášajúcim refrénom táto formácia opäť ukazuje svoje vynikajúce skladateľské schopnosti a zároveň si udržiava imidž najvzrušujúcejšieho švédskeho metalového exportu.

Mastermind Olof o novej skladbe hovorí:
,,V mnohých ohľadoch pre nás  Damnation Flame otvára novú pôdu, a to vo všetkých možných smeroch. Je to vôbec prvá skladba Amaranthe, ktorá obsahuje symfonické prvky, čo sme chceli urobiť už dlho, a temný upírsky motív sa dokonale snúbi s naším poňatím moderného melodického metalu! Amaranthe boli vždy o bezhraničnosti a neustálom objavovaní samých seba. Teraz už viete, že máte očakávať neočakávané. Toto je stopercentne čistá vášeň vliata do hudby, čo nepochybne zažijete na vlastnej koži už od prvej sekundy – vychutnajte si Damnation Flame’ s prísľubom, že už čoskoro príde oveľa viac!”

Damnation Flame neznamená len začiatok horúcich koncertných vystúpení tohto leta, ale predstavuje aj nového speváka Amaranthe Mikaela Sehlina ich medzinárodne rastúcej fanúšikovskej základni.

Olof pokračuje:
,,Po prakticky celosvetovom hľadaní a niekoľkých úžasných hosťujúcich growleroch, ktorí nám pomáhali na koncertoch a turné, sme konečne našli toho pravého pre túto prácu, a to v našom vlastnom švédskom hlavnom meste Štokholme! Mikael Sehlin má VŠETKO, čo je potrebné na to, aby sa pripojil k zostave Amaranthe. Jeho všestrannosť a muzikálnosť dokonale dotvára a podčiarkuje našu víziu nového albumu a celkovej budúcnosti našej kapely. Od najhlbších hrdelných chrčaní až po vzletné screamingy. Mikael je vtelená growlingová dokonalosť! Takže prosím, privítajte s revom novú hviezdu na nebi Amaranthe!”

Linky:
http://amaranthe.se/
https://www.facebook.com/AmarantheBand/
https://www.instagram.com/amarantheofficial/
https://www.twitter.com/amaranthemetal/
https://www.youtube.com/amaranthetv/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Leoni Dowidat

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *