Novinky z prostredia interpretov Skid Row, Voodoo Circle, Sarcas, Arawn

skid row kapela 2023

Skid Row chystajú nový album

3.11.2023

skid row kapela 2023V novom rozhovore pre Tulsa Music Stream, gitarista kapely Skid Row odpovedal na otázku, či už jeho spoluhráči začali pracovať na skladbách pre nasledovníka minuloročného albumu The Gang’s All Here. Danú platňu nakoniec naspieval spevák Erik Grönwall, ktorý nahradil ZP Thearta (ex-DragonForce).

,, Napísali sme niekoľko vecí, do ktorých sme zapojili aj Erika,” povedal Snake (v prepise pre BLABBERMOUTH.NET)…. ,,Absolvovali sme množstvo koncertov, takže to fungovalo… Skladanie na cestách nie je úplne naša silná stránka. Vlastne sme v tom dosť mizerní. Jedna vec, ktorú však robíme je, že vymýšľame riffy počas zvukových skúšok a neskôr ich využijeme. Keď sa rozhodneme, že je čas začať písať pre nasledujúci album, na chvíľu ukončíme koncertovanie, sadneme do miestnosti, zatvoríme dvere, vypneme telefóny a začneme intenzívne pracovať na nových skladbách.”

Sabo pokračoval: ,,Stále zostávame verní starej škole, človeče. Tieto riffy nahrávame na diktafón. A pamätám si, že pred rokmi sme si postavili veľké štúdio v mojom dome v New Jersey. Rachel (Bolan, basgitarista Skid Row) a ja sme sedeli v živej miestnosti a niečo sme vymysleli. Namiesto toho, aby sme použili magnetofón alebo niečo podobné, obaja sme inštinktívne vytiahli naše diktafóny. Pozreli sme sa na seba a pomysleli si: ‘Čo? Len nedávno sme minuli obrovské množstvo peňazí na vybudovanie tohto štúdia a stále používame diktafón.’ Teraz, namiesto diktafónu, je naším novým nástrojom iPhone.”

Linky:
https://www.skidrow.com/
https://www.facebook.com/skidrow
https://www.instagram.com/officialskidrow/

Zdroj: https://lnk.sk/hai8

Voodoo Circle – nový singel

3.11.2023

voodoo circle kapela 2023Vďaka skvelým nahrávkam, ako sú rovnomenný debutový album (2008) alebo Locked & Loaded (2021), sa nemecká hardrocková formácia Voodoo Circle katapultovala medzi svetovú špičku. Chlapci momentálne chystajú novú platňu.

Avšak, aby vám skrátili čakanie, 1. decembra vydajú best of album Best Of “15 Years Of Voodoo, ktorý bude obsahovať aj niekoľko nových piesní. Samotné vydanie zastrešia AFM Records.

voodoo circle 15 years of cover

Tracklist:

  1. Locked & Loaded
  2. Flesh & Bone
  3. Wasting Time
  4. Devil With An Angel Smile
  5. Higher Love
  6. Running Away From Love
  7. Graveyard City
  8. Heart Of Babylon
  9. Cry For Love
  10. Trapped In Paradise
  11. Watch And Wait (I Got My Eye On You)
  12. Devil’s Daughter
  13. No Solution Blues
  14. Broken Heart Syndrome
  15. Man And Machine
  16. Spewing Lies
  17. Master Of Illusion
  18. Sweet Devotion (Bonus)
  19. Rock’n Roll Remedy (Bonus)

Pozrite si lyric video k singlu Sweet Devotion:

Linky:
https://www.skidrow.com/
https://www.facebook.com/skidrow
https://www.instagram.com/officialskidrow/

Zdroj: Mona Miluski – All Noir

Sarcas predstavuje tretí singel z pripravovaného albumu

1.11.2023

sarcas kapela 2023Slovensko-americká formácia SARCAS bola založená ešte v roku 1993, ale svojim dlhohrajúcim albumom Cesspool Of Humanity debutovala až v roku 2019. A práve táto udalosť bola vo fungovaní kapely prelomová. Od vydania debutu sa páni totiž pripomínajú svojou stále sa vyvíjajúcou muzikou čoraz častejšie. Kým v roku 2022 prišli s jedným singlom Aftershocks Of Hopium, tento rok po januárovej skladbe Man In Black prichádzajú s ďalším kúskom Porridge Seppuku.

Ako prvý určite zaujme názov. Čo má spoločné ovsená kaša a rituálna samovražda samuraja? „Pôvodný pracovný popevok v piesni bol v slovenčine spievaný “Za kašu celý život dám”. Juraj sa tým zjavne nechal inšpirovať a vznikla z toho Harakiri kaša,“ vysvetľuje gitarista Jaro a spevák Juraj dodáva: „Takže stále ten istý názov, len trochu zdramatizovaný význam toho položenia života za kašu. Japonský režim je tak prísny, že ak sa nepodvolíš, učitelia v škole navrhnú harakiri. Ide o predstavu o tučnom, depresívnom, rozmaznanom a bezcieľnom jednotlivcovi v Japonsku s pochybnými rodičmi.”

Hudobne sa Sarcas týmto singlom opäť posúvajú do polohy, v ktorej ich ešte fanúšikovia nepoznajú. Od začiatku svoj štýl kapela prezentuje ako thrash a death metal kombinovaný s popovými
a rapovými prvkami. V takejto miere to ale poslucháči ešte nemali možnosť počuť. Porridge Seppuku balansuje medzi melodickým deathmetalom a metalcorom na takej tenkej hrane, ako to dokáže len málo muzikantov. Celá skladba navyše vrcholí v energickom a surovom ale zároveň veľmi melodickom a chytľavom refréne. Pribudlo aj viac melodických vokálov.

Porridge Seppuku bola nahrávaná a produkovaná v nahrávacom štúdiu Studio Apollo. Pieseň vychádza 1. novembra prostredníctvom všetkých veľkých streamovacích platforiem. Zároveň je posledným zverejneným singlom z pripravovaného druhého štúdiového albumu kapely, ktorého vydanie je naplánované na rok 2024.

TS: Michal Šnapko, Foto: Sarcas

Svátek Samhain s ARAWN

31.10.2023

Thrasheři ARAWN oslavili svátek Samhain vydáním nového videoklipu „Veď naše lodě“ ve spolupráci se zpěvačkou Dahlien. Na skladbě se pro kapelu objeví hned několik poprvé.

Klip vyšel záměrně 31. 10., kdy se datuje svátek Samhain – pohanský svátek, který je dle Keltů začátkem nového roku. Byl vnímán také jako doba, kdy se stírá hranice mezi světem živých a mrtvých. Svátek je spjatý s bohem podsvětí, Arawnem, převozníkem.

ARAWN si vždy zakládali na českém projevu, tentokrát však na chvíli vybočují: „Česky dál zpíváme, nikam se neuhýbá. Jen intro je vlastně Staronorština. Je to báseň z 9. století, kterou jsme zhudebnili. Letmý překlad je vlastně ‚Ach synku, synku orali jsi,‘ jen ze Skandinávie. Tudíž: ‚Má máma říkala, postav loď, dobij zem a zabij spoustu mužů,‘ ve volném překladu, doplňuje Zakk.

Další premiéra, kterou si ARAWN na této skladbě odbudou, je Ďurův čistý vokál, který skladbu obohacuje. Na pomoc si kluci přizvali i zpěvačku Dahlien: „Přišel nápad to nějak obohatit. Napadla nás Dahlien (Daniela Neumanová), ta krom čistých partů nakonec nahrála ještě další dvě sloky ve skladbě, což se ukázalo, jako velice podařená ozdoba. Střídají se vokalisté jak hlasově, tak v záběrech, protože si dala Dahlien tu práci, a svoje party nahrála taky zmalovaná v lese.  Potěšilo nás, že nám po natáčení řekla, že se toho ráda zúčastnila. Člověk to musí dělat hlavně z toho popudu, že ho to baví a že chce za sebou vidět něco podařeného. Ve výsledku díky Zakkovi je z původního lyric videa celkem zajímavý plnohodnotný klip s textem,“ vysvětluje Ďura.

Zdroj: Sabina Jesenovská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *