Novinky z prostredia interpretov Judas Priest, Therion, tAKiDa, Eufory

judas priest kapela

Judas Priest vydali nový singel z ich pripravovaného albumu

17.11.2023

judas priest kapelaChystaný album legendárnej heavymetalovej kapely Judas Priest – Invincible Shield patrí medzi najočakávanejšie nahrávky budúceho roka. Dátum vydania je stanovený na 8. marca a celé to zastrešia Sony Music.

V júni tohto roku gitarista Richie Faulkner povedal Anne Erickson z rádia Audio Ink, že nový album „znie skvele.“ Ďalej uviedol: ,,Pred niekoľkými týždňami som bol vo Phoenixe s [producentom a koncertným gitaristom] Andym Sneapom a Robom a nahrávali sme vokály. A vždy je vzrušujúce počuť nové piesne PRIEST, pretože keď ich Rob naspieva, stávajú sa skladbami Priest…“

K hudobnému smerovaniu nového materiálu povedal: ,,Na tejto nahrávke je určite viac zvratov. Je tu niekoľko hudobných častí. Takže tam môže byť trochu… Ako som povedal, sú tam zvraty. Už predtým som použil slovo ‘progresívny’ a internet ma vtedy roztrhal na kusy. Ale je to progresívne v tom zmysle, že to nie je ako sloha – refrén – refrén – sólo – refrén – záver, ale hudobná časť-verš-hudobná časť. Z hľadiska hudby obsahuje niekoľko zvratov. Odbočuje to z cesty, trochu ako Sinner alebo Tyrant, resp. niečo podobné. Takže je to trochu viac Priest 70. rokov, čo ako gitarista vítam… Priest 70. rokov, ale v žiadnom prípade to nie je retro album…”

judas priest invincible cover

Vypočujte si už druhý singel – skladbu Trial by Fire:

Prvý singel:
Panic Attack: https://www.youtube.com/watch?v=N_l-trEOtbk

Linky:
http://www.judaspriest.com/
https://www.facebook.com/OfficialJudasPriest/
https://www.youtube.com/JudasPriest
https://www.instagram.com/judaspriest/

Zdroj: https://lnk.sk/kfk2, Foto: Frank Schwichtenberg, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Therion – tretí singel z pripravovaného albumu

15.11.2023

therion kapela 2023Presne 15. decembra symfonici Therion vypustia do sveta nový album Leviathan III. Ako názov napovedá, bude to záverečný diel ich trilógie Leviathan. Nebude chýbať zmes štýlov – gotické party, melodický death metal, rock a taktiež aj neoklasika.

therion leviathan cover

Tracklist:

  1. Ninkigal
  2. Ruler Of Tamag
  3. An Unsung Lament
  4. Maleficium
  5. Ayahuasca
  6. Baccanale
  7. Midsommarblot
  8. What Was Lost Shall Be Lost No More
  9. Duende
  10. Nummo
  11. Twilight Of The Gods

Pozrite si videoklip k tretiemu singlu Ayahuasca:

Christofer Johnsson o Ayahuasca:
,,Toto video bolo natočené v Amazónii, pričom v klipe účinkoval skutočný šaman pracujúci s ayahuascou. Pieseň bola prvou skladbou, ktorú sme napísali v rámci písania trilógie Leviathan“

Predošlé single:
Ruler of Tamag: https://youtu.be/qAqXYtc0BzE?si=CQiFkZgk2VAGkZDP
Twilight of the Gods: https://youtu.be/h6YCVSqHOgA?si=1ZIzJFrzg8_1gmsR

Linky:
https://www.facebook.com/therion/
https://www.youtube.com/therionband
https://www.instagram.com/TherionBand/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Mina Karadzic

tAKiDa – nový album

14.11.2023

takida kapela 2023Švédska rocková formácia tAKiDa je momentálne na vrchole kariéry. Za sebou ma množstvo úspešných koncertov, šesť platinových singlov (jeden z nich 4x platinový), tri platinové albumy. Tento rok sa vydala na obrovské turné, ktoré zahŕňalo arénové koncerty v ich domovskej krajine a obrovské festivalové vystúpenia – dokonca dobyli hlavné pódium na Wacken Open Air.

Dnešný deň ohlásila vydanie prvého počinu pod hlavičkou gigantu Napalm Records. Jeho názov bude The agony flame a vyjde presne 9. februára 2024.

takida the agony cover

Tracklist:

  1. Third strike
  2. The other side
  3. Sacred spell
  4. In time
  5. Your blood awaits you
  6. Nothing but a misplace
  7. The loneliest hour
  8. Sickening
  9. Isolated (smoke & mirrors)
  10. On the line
  11. Second fiddle

Vypočujte si druhý singel Third strike:

tAKiDA o Third strike:
,,Third strike je o sebapoškodzovaní. Hlavná postava, nech sa akokoľvek snaží byť osobou, ktorou chce byť, konať dobro, byť úspešná, vždy prehrá boj s hlasmi vo svojej hlave.”

Prvý singel:
The Loneliest Hour: https://youtu.be/-e640J5NpGw?si=-hwShD1-_B2TNKmu

Linky:
https://www.takidamusic.com/
https://www.facebook.com/takidamusic
https://www.instagram.com/takidamusic/
Spotify

Zdroj: Napalm Records Press

Našli, mí rádcové, našli? Našli! EUFORY nového zpěváka

15. 11.2023

eufory kapela 2023Po bezchybně zmáknutém vystoupení power metalistů z Martina na Masters of Rock se z jejich stáje ozvala nemilá zpráva: s okamžitou platností je opouští vokalista Luboš Senko. Kapela přitom měla naplánovaných několik dalších koncertů.

EUFORY jako profíci sehnali kvalitní, avšak dočasnou náhradu v osobě Maya Petranína – známého rockera nejen v československých vodách. Teď ve svých řadách vítají stálého člena kapely jménem Marek Milo.

eufory marek milo spevak 2023

Marka už někteří z vás mohou znát z živých vystoupení, kapela si jej totiž na posledních třech koncertech, jak se říká, prubla a on se osvědčil jak jako vokalista, tak, jak sami dodávají, i jako kamarád. EUFORY nejsou jeho první kapelou, tu založil ve svých šestnácti letech, hudba jej ostatně jak akademicky tak ve volném čase doprovázela celý život.

Jak sám dodává: „Od štyroch rokov spievam, popri tom som sa učil od piatich rokov na akordeón sám podľa sluchu potom som chodil do ZUŠky 3 roky. Neskôr som sa učil hrať na organ najskôr sám potom som mal súkromného učiteľa.  Po základnej škole som vyštudoval konzervatórium v Žiline obor organ a dirigovanie a na vysokej škole som vyštudoval organ a hudobnú výchovu.“

A z druhé strany jeho otec po večerech pouštěl nahrávky DEEP PURPLE, QUEEN, PINK FLOYD aTHE BEATLES, čímž zažehnul Markovu vášeň pro tvrdou hudbu: „Moje vokálne vzory preto sú Ian Gillan, Jorn Lande, David Coverdale, Ronnie James Dio, zo ženských hlasov Floor Jansen a Noora Louhimo.“

Kapela si dá kvůli změnám v sestavě přes zimu menší koncertní pauzu. Chce se koncentrovat na zapracování nového hlasu do kapely a složit společně s ním i nové skladby, které budou
určené pro Markův vokál. Také chtějí zapracovat i na nových promo fotkách, zkrátka i bez koncertů budou mít napilno. Na léto už mají naplánovaných na desítku festivalů, kde se předvedou v plné síle.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *