Judas Priest – Invincible Shield

judas priest invincible cover

judas priest invincible coverNajzásadnejšia heavymetalová kapela všetkých čias Judas Priest, ktorá definovala tento žáner, nedávno vydala dlhoočakávaný devätnásty album. Jeho názov je Invincible Shield.

To by v podstate malo stačiť na celú recenziu a ľudia by mali bežať do obchodu, aby si kúpili CD/LP, alebo aspoň stiahli MP3 z internetových platforiem.

Neporaziteľný štít

No ja by som chcel napraviť predstavu o tejto nahrávke. Halford, Hill a Faulkner v rozhovoroch tvrdili, že to bude totálny metalový „nářez“. Nakoniec nim je, aj nie je.

Je to Judas Priest v najlepšej forme s výborným zvukom. Našťastie po prvýkrát nedošlo na aranžmány ako z Halfordových sóloviek. Tie sa k Priestom moc nehodili. A na predchodcovi Firepower ich bolo až moc.

Invincible Shield je na moje počudovanie asi najmelodickejšia platňa „Judášov“ od kontroverzného Turba z roku 1986. Tá chytľavosť ubrala na tvrdosti a nahradili ju svižnosťou. S Turbom to má spoločné aj opätovné využitie gitarových syntetizátorov. Ale to vôbec nevadí. Dokonca to pôsobí tak trochu nostalgicky.

Ale jedno vám poviem. Celá platňa je neskutočne chytľavá. Rozpisovať sa o jednotlivých skladbách je asi zbytočné, pretože tu nenájdete slabé miesto. Bravúrne výkony a skúsenosť. Moja obľúbená singlovka The Serpent And The King patrí stále k vrcholom.. Veľké bomby sú aj Trial By Fire a Sons Of Thunder. Naozaj tu nie je čo vytknúť.

Zhrnuté a podčiarknuté

Judas Priest opäť dokázali svoju nadvládu. Aspoň umeleckú. Ja sa neviem dočkať turné so Saxon a Uriah Heep. Škoda, že sa nechystajú aj k nám. Tak budeme musieť za nimi ďalej. Judas Priest sú späť a vek na nich nepôsobí. Prvý adept na album roku.

Lineup:

  • Rob Halford – spev
  • Glenn Tipton – gitary
  • Richie Faulkner – gitary
  • Ian Hill – basa
  • Scott Travis – bicie

Tracklist:

  1. Panic Attack
  2. The Serpent and the King
  3. Invincible Shield
  4. Devil in Disguise
  5. Gates of Hell
  6. Crown of Horns
  7. As God is my Witness
  8. Trial by Fire
  9. Escape From Reality
  10. Sons of Thunder
  11. Giants in the Sky

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: Sony Music

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.judaspriest.com/
https://www.facebook.com/OfficialJudasPriest/
https://www.youtube.com/JudasPriest
https://www.instagram.com/judaspriest/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *