Ahard – Planeta magorů

Planeta MagoruPred časom sa mi dostal do rúk aj materiál zvaný Planeta Magoru. Jeho autormi, sú Ahard z Orlovej. Táto kapela hrá pomerne zaujímavú podobu heavy metalu a dané CD je ich druhým počinom (debut Prachy vládnu bol vrhnutý na svet v 2010).

Medzi ich najvýraznejšie poznávacie znaky kapely patria mohutné gitary a výborný spev Bohumíra Žideka zvaného Bobin. Málokedy sa stáva, že nájdete speváka so zvláštne zafarbeným a veľmi charizmatickým hlasom. To uvidíte hneď pri prvom songu Erotoman. Myslím, že je to skvelá vec na úvod, aj keď čo sa týka textovej zložky mi to moc nesedí (moc neobľubujem podobné úlety). Ale ďalšie veci ako Adrenalín alebo Důchodce kamarád mi textovo sadli o niečo viac. Osobne mam radšej tu druhu, kde okrem dobrého textu, kapela aj dostatočne tlači na pílu, čo songu dodá aj príjemnú energiu. Po nej príde na rad Kryju ti záda kámo, ktorú by som vďaka jej peknému gitarovému riffu, chytľavému rytmu a výbornému textu označil za vrchol albumu. Druhý vrchol je hneď nasledujúca, Sebevrah. V tej nachádzam, ešte viac chytľavosti ako v predchádzajúcej. Z druhej polovice záujme hlavne pomalšia Až naplní se čas a titulná Planetá magoru, kde odkazujú všetkým magorom, ktorí nám diktujú ako chápať svet, že nám maju políbit… (oni už vedia čo 🙂 ). CD zakončí Holka, co to ma ráda, pomerne chytľavá vec ale, tiež je to druh textu, ktorý ja moc neobľubujem (aj keď je to môj názor 🙂 ).

Milovníci česky spievaného heavy metalu sa majú na čo tešiť. Mňa do budúcnosti osobne poteší, menej úletov a viac vážnejších textov (ale je to môj pohľad).

Lineup:

  • Bohumír “Bobin” Žídek – Spev
  • Ivan “Jeki” Jekielek – Gitary
  • Honza Golec – Basová Gitara
  • Lukáš “Boney” Lipina – Klávesy
  • Vítězslav “Sargo” Sargánek – Bicie

Tracklist:

  1. Erotoman
  2. Adrenalin
  3. Důchodce kamarád
  4. Kryju ti záda kámo
  5. Sebevrah
  6. Čert to vem
  7. Život je rock and roll
  8. Až naplní se čas
  9. Planeta magorů
  10. Holka, co to má ráda

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Samovydanie

Video ukážka (www.youtube.com):

Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *