Trezor – Máš svú šanci

Trezor mas coverTerzor patria medzi kvalitné kapely československej scény, po ktorých sa neskôr zľahla zem. Vznikli v roku 1987. Po niekoľkých demách v roku 1994 konečne prišlo na oficiálny debutový album Máš svú šanci.

Samotný debut sa nesie v ,,happy helloween“ štýle. Obsahuje 10 skladieb.

Na celom albume vládnu hlavne kryštáľovo čistý spev Tomáša Hradila. Výborné výkony oboch gitaristov, ktoré si všimnete najmä v úvodnej skladbe. Tá od prvých minút na vás útočí svojou neskutočnou chytľavosťou.

Podobným štýlom je vystavaná aj Ja chci žít. Taký krásny gitarový motív som  už dlho nepočul. Rovnako netreba zabudnúť ani na prekrásnu baladu Nevěř svým snům, ku ktorej bol natočený výborný klip. Pokojne mohla konkurovať baladám slávnejších kolegov z Kreysonu. Ničím nezaostáva ani titulný song albumu, ktorý by som pre jeho krásnu, optimistickú melódiu odporučil ako terapiu pre pacientov trpiacich ťažkými depresiami:)

Jedinou drobnou chybou albumu je záverečná skladba Nádherný svět.  Napriek výbornému sólu je jedinou skladbou, ktorá si ma nezískala. Podľa môjho názoru akosi vybočuje z albumu ako z celku a tiež jej neprospieva jej dĺžka, ktorá je presne 9:28.

Táto formácia poteší všetkých milovníkov dobrého českého melodického metalu. Po tomto albume prišiel o dva roky na svet ďalší a kapela po istom čase skončila v prepadlisku dejín. Jej gitarista Lumír Krpec je aktívny v Doge.

Lineup:

  • Petr Slezák – Bass
  • Jaromír Vašek – Drums
  • Lumír Krpec – Electric/Acoustic Guitars, Vocals
  • Milan Krpec – Guitars
  • Tomáš Hradil – Vocals

Tracklist:

  1. Nejsi sám
  2. Brána do pekel
  3. Máš svou šanci!
  4. Už je čas
  5. Nevěř svým snúm
  6. Nadešel tvúj den
  7. Máš dost
  8. Já chci žít
  9. Metal Storm
  10. Nádherný svět

Rok vydania: 1994

Vydavateľstvo: Popron Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.metal-archives.com/bands/Trezor/27820
https://bandzone.cz/trezor

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *