Charred Walls of the Damned – Charred Walls of the Damned

Charred Walls of the Damned coverMedzi najlepšie albumy min roka patrí aj debut tejto formácie. Napriek tomu, že ide o prvý radový album, členovia Charred Walls Of The Damned nie sú metalovému svetu neznámy.

Za mikrofónom stojí človek, ktorý ma v hrdle väčšie zlato, ako samotný ,,Metal God“ Rob Halford v najlepších rokoch. Áno, je to Tim ,,Ripper“ Owens.

Hviezdni spoluhráči

Prekvapením je, že mu sekundujú hráči, pre ktorých sú typické inšie vody metalovej muziky (aj keď bubeník a basák pôsobia aj v power metalovej kapele Control Denied, ktorú podľa servera www.metal-archives.com založil samotný Chuck Schulinder) a to Jason Suecof (pôsobiaci v death metalovej partičke Capharnaum), bubeník Richard Christy (domov – Moment of Bounes – death metal) a basák Steve DiGiorgio (Sadus – thrash/death, Synesis Absorption – progresive death).

Heavy, death, progressive

Čo vznikne keď sa spojí stará heavy metalová škola Tima ,,Rippera“ Owensa, s death metalom a pridá sa k tomu istá dávka progresie? No v prvom rade vysoko energický materiál s výbušnosťou viac než tisíc atómových bômb.

Po vložení CD do vášho prehrávača (pre neuvedomelých sťahovanie zabíja hudbu 🙂 ), na vás doslova vyletí Ghost Town a táto výbušná energia pokračuje celým CD. Musím povedať, že som už počul veľa nahrávok s heavy a power metalom, ale také niečo ako tento album sa nezrodilo ani v 80 rokoch, t. j. dobe heavy metalu zasľúbenej.

Božský Ripper

Napriek tomu, že Tim už ma 44 rokov, spieva a použijem termín našich českých metalových bratov ,,ječí“ ako mladík, ktorý chce ukázať svetu čo znamená ,,true fucking heavy metal“. V ničom nezaostávajú samozrejme ani Jason a Steve, ktorý sú vernými pomocníkmi ,,mláťačky“ Richarda.

Verdikt

Nemá zmysel rozpisovať každú skladbu zvlášť. Ale jedno je isté, rok 2010 sa stal svedkom zrodu materiálu, ktorý ukazuje, že heavy metal nestratil nič zo svojej pozície a stále ma svoje miesto 🙂

Čo sa týka hodnotenia, tak tentorkát s kľudným svedomím dávam šestku 🙂

Lineup:

  • Tim “Ripper” Owens – spev
  • Jason Suecof – gitary
  • Steve DiGiorgio – basgitara
  • Richard Christy – bicie

Tracklist:

  1. Ghost Town
  2. From The Abyss
  3. Creating Our Machine
  4. Blood on Wood
  5. In A World So Cruel
  6. Manifestations
  7. Voices Within The Walls
  8. The Darkest Eyes
  9. Fear In The Sky

Rok vydania: 2010

Vydavateľstvo: Metal Blade Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/charredwallsofthedamned/?fref=ts
https://myspace.com/charredwallsofthedamned

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *