Charred Walls of The Damned – Cold Winds on Timeless Days

Charred Walls Cold coverPáni z Charred Walls of The Damned nešetria kreativitou a necelý rok po vydaní debutu nám nachystali svoju novinku. V nezmenenej zostave, dňa 11. októbra. 2011, vypustili do obehu novinku s názvom Cold Winds on Timeless Days.

Minulosť-prítomnosť

No tak poďme na to. Čo obsahuje daný materiál? Oproti debutu nám tentokrát nachystali o niečo väčší počet songov (na debute ich bolo 9, tentokrát je ich 12).

Kapelu charakterizuje o niečo vyššia vyhratosť, ale  mám pocit, že chlapci trochu ubrali zo svojej nespútanosti a taktiež, že ,,Ripper“ používa o niečo menej ,,ječákov“, ako by povedali naši českí bratia. Ale celkovému vyzneniu to, samozrejme, až tak neuškodí.

Album v tomto prípade začína o niečo pokojnejšie, t. j. vybrnkávačkou v skladbe Timeless day,  ktorá plynule prejde do známeho rytmu kapely, a v momente jak sa do toho oprie spevák, hneď viete, s kým máte dočinenia.

V podobnom tempe sa nesie aj dvojka Ashes Falling, a tu sa krásne ukáže, čo som napísal vyššie. Myslím, že by jej svedčala väčšia nadupanosť, ako sme videli na prvom albume a aby z vás po jej vypočutí skutočne ostal popol.

Nespútaná energia

No, ale ďalšie skladby to napravia a ukážu nám, že kapela je hodná svojho mena. Mojim favoritom je skladba Lead the Way. Nespútaná energia, Ripper s hlasom, ktorý dokáže rozbiť aj nepriestrelné sklo, vynikajúce gitarové výkony. Áno, to sú Charred Walls of The Damned.

Čo povedať na záver?

Asi toľko, že nech kapele vydrží tvorivosť a budú nás obšťastňovať podobným materiálom aj naďalej. Taktiež dúfam, že to bude o niečo lepšie s návštevnosťou ich koncertov, keďže som čítal, že nie je najväčšia.

Kapela rozhodne na to má, aby sa stala lídrom na americkom heavy-power metalovom poli.

Lineup:

  • Tim „Ripper“ Owens – spev
  • Jason Suecof – gitary
  • Steve DiGiorgio – basgitara
  • Richard Christy – bicie

Tracklist:

  1. Timeless Days
  2. Ashes Falling Upon Us
  3. Zerospan
  4. Cold Winds
  5. Lead the Way
  6. Forever Marching on
  7. Guiding Me
  8. The Beast Outside My Window
  9. On Unclean Ground
  10. Bloodworm
  11. Admire the Heroes
  12. Avoid the Light

Rok vydania: 2011

Vydavateľstvo: Metal Blade Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/charredwallsofthedamned/?fref=ts
https://myspace.com/charredwallsofthedamned

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *