Boston – Boston

V 70. rokoch za Európou nezaostávala ani taká krajina ako USA a dala svetu niekoľko desiatok kvalitných kapiel. Medzi nich patrili aj  Boston.
Kapelu založil, fenomenálny gitarista, klávesak a producent Tom Scholz, ktorý prišiel na svoju dobu s nevídaným zvukom a istý čas sa ho snažilo veľa gitaristov napodobniť. Krátko vzniku, nahrávajú, svoj debutový album pomenovaný podľa názvu kapely.

Daná Nahrávka, vďaka spojeniu jedinečnému štýlu T.S. kryštálovému hlasu speváka Brada a vysokej dávke pompéznosti a melodiky, odštartovala ich závratnú kariéru. Po tichom začiatku na úvod začne skladba, ktorá je doslova pokladom pre širokú verejnosť. Ako iste tušíte, hovorím o songu More Than A Feeling. Samozrejme toto nie je jedným pokladom albumu, ďalšími pokladmi sú skladby ako Peace of Mind, alebo príjemne melodická Something About You. Samozrejme ostatne v ničom nezaostávajú. Ťažko hľadať nejaké chyby na danom albume.

Táto platňa bola skvelým úvodom pre Boston. Každá nahrávka (s výnimkou poslednej) posunie kapelu o kúsok ďalej a na každej z nich sa objavia nadčasovo znejúce skladby.

Lineup:

  • Brad Delp – Hlavný spev, harmonické vokály
  • Tom Scholz – Elektricke gitary, akustické gitary, klarinet, orgán, bas gitara
  • Sib Hashian – Bicie
  • Jim Masdea – Bicie v skladbe Rock & Roll Band
  • Barry Goudreau – Gitary
  • Fran Sheehan – bassgitara v skladbách Foreplay a Let Me Take You Home Tonight

 

Tracklist:

    1. More Than a Feeling
    2. Peace of Mind
    3. Foreplay/Long Time
    4. Title     Writer(s)
    5. Rock and Roll Band
    6. Smokin
    7. Hitch a Ride
    8. Something About You
    9. Let Me Take You Home Tonight

 

Hodnotenie: 5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *