Törr – Morituri te Salutant

törr morituri coverTri roky mlčania. Nová zostava, nový imidž a nová hudobná forma. Album Morituri Te Salutant prinieslo do Törru dvoch členov heavy metalovej Dogy, fešáčiska a idola dievčat Izzyho na gitaru, spev a bubeníka Vajdu.

Muzikantsky nebolo čo vytýkať a zvuku ani omylom. Janda spravil úžasný moderný metalový podladený zvuk. No to je tak všetko.

Henych si na albume ani necekol. Jednoducho hubu neotvoril. Napísal texty ktoré nemali s Torr nič spoločné a Izzy napísal hudbu v duchu moderného heavy metalu. Pritvrdená Doga. Dodnes neviem okrem pesničiek Vemeno z hada a  Panoptikum duší ktorá má najbližšie k predošlej radovej platni, nájsť nejaké pozitíva.

Album dokonca obsahuje dve prevzaté pesničky. A to úplne mizerná singlová Morituri Te Salutant a výborná Divoké koňe od Osmonds. K tomu ten príšerný imidž s teroristickými kuklami (asi chceli zakryť aký je Izzy fešák ) na hlavách a bolo vymaľované. Torr išli rapídne dole.

Koncertne to bolo stále výborné a to hlavne vďaka úžasnému Vajdovi, ale tento album je to najhoršie čo pod hlavičkou Törr kedy vyšlo.

Lineup:

  • Henych – basa
  • Izzy – gitara, spev
  • Vajda – bicie

Tracklist:

  1. Panoptikum duší
  2. Vemeno z hada
  3. Šílený konì
  4. Bílá hůl
  5. Mrtvice
  6. Morituri te salutant
  7. Slzy
  8. Špinavá práce
  9. Jsem nikdo
  10. Ryba
  11. Velkej hnus

Rok vydania: 1996

Vydavateľstvo: Monitor

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.torr.cz/
https://bandzone.cz/torr

Hodnotenie: 2,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *