Mr. Pig (objav webu)

V tejto rubrike nájdete profily zaujímavých kapiel českej a slovenskej metalovej scény. Podmienkou je, že to musí byť kapela na fakt neskutočnej úrovni a hrajúca neskutočne výbornú muziku, samozrejme.

Prvou kapelou v budú pražskí Mr. Pig. K tejto kapele som sa dostal vďaka Jozefovi Vlaschinskému, ktorého som doposiaľ poznal ako speváka Trigger.Získali si ma hlavne výbornými skladbami a výbornými textami (hlavne skladba Nevěřím, ktorá okrem iného pekne vystihla aj môj pohľad na celu vieru, a ktorú Pepa dokázal naspievať v štúdiu bez jediného strihu).

Mr. Pig sa na českej scéne pohybuje už 15 rokov. Mohli ste sa s nimi stretnúť na zábavách, motozrazoch a pod… Nový vietor do kapely vniesol gitarista Jiří Karpjuk (ex Krleš, ex Bestilia), ktorý sa k ním pridal asi pred dvoma rokmi. Vďaka nemu kapela prestáva hrať cover verzie a zameriava sa na vlastnú tvorbu. Texty mala na starosti Pavlína Laštková, podobne ako v jeho predchádzajúcej kapele Bestila.

V tej dobe v kapele spievala speváčka Zuzana Martincová (ktorá taktiež istý čas fungovala aj v kapele Krleš). Tá však z kapely v decembri minulého roka odišla a kapela stála pred dilemou – nájsť iného frontmana, alebo skončiť?

Nakoniec po vzájomnej porade v pražskom rockovom klube Kain sa zhodli na tom, že pôjdu ďalej, a nakoniec sa im podarilo v priebehu týždňa nájsť a kontaktovať nového človeka – Jozefa Vlaschinského (momentálne Trigger).

Kapela v súčasnosti pracuje na novom CD, ktoré by malo byť vyjsť už na Vianoce. Vývoj kapely budem samozrejme sledovať, určite prinesiem minimálne nejaký ten rozhovor.

Nech sa páči, link na bandzone 🙂

http://bandzone.cz/mrpig

 

 

 

 

 

 

Facebook: http://www.facebook.com/pages/MR-PIG/178649287967

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *