Andy Scott (The Sweet) (Koncert vo Viedni 2.3.2013 – Minirozhovor)

sweet2013Vo Viedni si na koncerte niečo vybaviť nie je problém. Novinárska akreditácia ma síce pustila na koncert “for free”, ale keďže som sa neskoro ozvala rozhovor už manažér Sweet zatrhol. No po koncerte som oslovila promotéra či by sa nedalo s tým niečo spraviť….? Rakúsky promotér sa toho chopil a nakoniec mi boli povolené štyri otázky. To si dovolím tvrdiť u nás nie je možné. Andy bol veľmi milý aj keď zjavne unavený.

Andy gratulujem k fantastickej show. Ako sa Vám hralo, ako beží turné a koho to bol nápad hrať tie fantasticke medley skladieb z neskorších zostáv?

Andy Scott: Haha! Veď to už boli snáď tri otázky? No dobre, tak po rade. Ako si to vravela? Hralo sa fantasticky. Mali sme dobrý zvuk, sála je krásna a ľudia vedeli všetky texty. A navyše bolo plno. Turné je ešte skoro hodnotiť. Dnes bola tretia show, tak o tom inokedy. Medley bol nápad nášho bubeníka.

Prečo ste nahrali miesto nových vlastných hitov coververzie?

Andy Scott: Zo zábavy. Momentálne celá zostava Sweet žije v NY a milujeme toto mesto. Navyše o NY je toľko skvelej muziky a tak sme chceli vzdať hold tomuto mestu, ktoré nás pred 35 rokmi tak dobre prijalo. Navyše vzdať hold našim priateľom muzikantom, čo tie piesne nahrali a vymysleli. Mnohí už nežijú.

Aké sú tvoje vzťahy so Stevom Priestom. Nenapadlo Vás, že by Steve zrušil svoju verziu The Sweet revival a vrátil sa do kapely?

Andy Scott: Nenapadlo. Steve už dávno nežije hudobníckym životom. Podniká, píše a občas si so svojou kapelou zahrá. Moc často ani neopustí LA. Máme sa radi. Všetko je zabudnuté.

Ok! Posledná otázka. Čo je pravda na tom, že Sweet vydajú ešte jeden album a potom kapela skončí?

Andy Scott: No tiež som to čítal, že som to povedal. Vraj kvôli môjmu zdravotnému stavu. No v každom prípade moje zdravie sa zlepšilo len vďaka hudbe, rodine, priateľom a fanúškom, tak sa na to nechystám. Ale na druhej strane, kým dáme dokopy materiál s ktorým budeme spokojní môže trvať tak dlho, že to bude skutočne posledná nahrávka Sweet 🙂

Ďakujem za rozhovor bola to pre mňa česť a prajem veľa zdravia a úspechov.

Andy Scott: Ďakujem a aj ja Tebe prajem maličká. Odkiaľ to vlastne si?

Slovensko.

Áááá! Tam hrávame často. Krásne hory.

S tým sme sa rozlúčili a Andy sa odporúčal do šatne. 

Youtube ukážka:

Linky:
http://thesweet.com/
https://www.facebook.com/TheSweetOfficial/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *