Black Tiger – Road to Rock (EP)

Black Tiger Road coverČeská rocková kapela Black Tiger z Olomouca iba pred pár dňami vydala svoj prvý „mini album“. Mám ho dosť ráz napočúvaný a videl som kapelu aj naživo.

CD obsahuje 5 skladieb. Prvá v poradí je skladba „Run“. Začína príjemnou syntetizátorovou melódiou (napríklad na spôsob kapely Europe). O krátky okamih sa pridá gitarová sólová vyhrávka, neskôr prichádza aj spev a už sa na poslucháča valia melódie v štýle AOR (adult oriented rock – rock pre dospelých).

Druhá pieseň ,,Caroline”, je tiež v podobnom štýle, ale cítiť tu o niečo viac hard rockových prvkov. V tretej skladbe sa tempo úplne spomalí, nasleduje balada „Peace in your Heart“. V tejto piesni si duet s kapelou zaspieval Dan Reed, ktorý je lídrom kapely „Dan Reed Network“.

Toto zoskupenie vo svojej hudbe spája hard rock, funky a pop. Okrem toho tento človek spolupracoval aj s Rolling Stones. Príjemná melódia, krásna atmosféra. Keď počúvam tento song, mám veľmi podobné pocity ako pri baladách mojej srdcovky, skupiny Toto.

V predposlednej, titulnej skladbe „Road to Rock“ kapela pritvrdí, je oveľa viac gitarová. AOR prvky ustúpia pred hard rockom. Tracklist ukončí posledná ,,Higher than we Can”, ktorá opäť kladie väčší dôraz na melódiu ako tvrdosť.

Pre mňa osobne je toto CD veľmi milé prekvapenie. Vypočul som si nejaké skladby z ich dema „All Over the Night“ a musím povedať, že kapela sa posunula míľovým krokom dopredu, hlavne po zvukovej stránke.

Spevák má zaujímavú atypickú farbu hlasu, no zvykol som si na ňu rýchlo. Nie je to pre mňa žiadna prekážka. Viem, niekomu sa môže zdať porovnávanie s kapelami ako napríklad Toto alebo Journey trochu scestné.

Svetovo nejde zase o nejaké „objavenie teplej vody“… ale v našich končinách takýto žáner chýba, preto si myslím, že to treba napraviť. Škoda, že syntetizátory púšťajú na koncerte iba zo samplov, no podľa mňa to nie je nevyhnutná vec. Určite odporúčam a dúfam, že bude aj debutový dlhohrajúci album!

Lineup:

  • Jan Trbušek – spev, vokály
  • Jiří Doležel – gitara, klávesové nástroje
  • Stanislav Krejčí – gitara
  • Luboš Ferbas – basová gitara
  • Petr Koník – bicie nástroje

Tracklist:

  1. Run
  2. Caroline
  3. Peace in your Heart (fest. Dan Reed)
  4. Road to Rock
  5. Higher than we Can

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.blacktigerband.com/
https://www.facebook.com/blacktigerband/
https://bandzone.cz/blacktiger/
https://www.youtube.com/channel/UCRA9pgjzeylqGUF5uHAUFdQ/

Hodnotenie: 4,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *