Primal Fear – Delivering the Black

Primal Fear Delivering cover

Primal Fear Delivering coverTak tomuto materiálu som sa chcel povenovať už skôr, no nebolo to možné pre technické problémy webu.  Mat Sinner-Ralpha Schepersová partička nás ním potešila presne 24.1. t. r. a ako vieme, v rámci jeho koncertnej podpory nevynechali ani našu krajinu.

,,Primals” boli známi tým, že vždy k vysokému hlasovému rozsahu ich hlavného vokalistu, dokázali namiešať nápadité gitarové riffy, vďaka čomu skladby dostali ten správny šmrnc. Na poslednom CD si okrem toho dali nesmierne záležať na gitarových dvojsólach.

Kolísavá kvalita

Skladby ako napríklad King for a Day (ako stvorená pre koncerty), Rebel Faction svedčia o tom, že páni tú schopnosť ešte nestratili. No hneď po nich natrafíme na dvojicu When Death Comes Knocking, Alive & on Fire, ktorá je pomerne nudná.

Zlepší sa to hneď pri ďalšej – titulnej Delivering the Black. To je skladba ako sa na túto kapelu patrí. Výbornými riffmi, energickým tempom dokáže rozprúdiť krv nielen na koncertoch.Šestka Road to Asylum obsahuje podobné prvky, ale je ešte chytľavejšia.

Veľdielo

One Night in December bola zrejme snahou o pieseň s príjemnou atmosférou. Nechýbajú v nej pekné gitarové motívy, ktoré sú podfarbené klávesmi. Ako celok je však priveľmi dlhá (9:19). Myslím, že pri dĺžke okolo 5 min by vynikla viac.

Nasledovať bude Never Pray for Justice. Hudobne je to celkom dobre odvedená práca, ale chcelo by to trochu viac údernosti. Potom nás ešte obšťastnia peknou baladou Born With a Broken Heart a album ukončí Inseminoid – rýchla hymnická vec, ktorá Primalom najviac sluší.

Verdikt 

Napriek tomu, že sa tu nachádzajú aj celkom dobré veci, ako som uviedol, oproti predchádzajúcemu Unbreakable je  Delivering the Black  menším sklamaním. No verím, že nabudúce to bude lepšie.

Lineup:

  • Ralf Scheepers – spev
  • Alex Beyrodt – gitary
  • Magnus Karlsson – gitary, klávesy
  • Mat Sinner – basa, doprovodné vokály
  • Randy Black- bicie, perkusie

Tracklist:

  1. King for a Day
  2. Rebel Faction
  3. When Death Comes Knocking
  4. Alive & on Fire
  5. Delivering the Black
  6. Road to Asylum
  7. One Night in December
  8. Never Pray for Justice
  9. Born with a Broken Heart
  10. Inseminoid

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.primalfear.de/
https://www.facebook.com/PrimalFearOfficial/
https://www.instagram.com/primalfearofficial/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *