Terorr (Anstratus) – ,,Moje pocity sú skvelé, fakt som nečakal, žeby sme to naozaj vyhrali”

Terorr Anstratus 2014Víťazmi  súťaže Wacken Metal Battle sa pre tento rok stali thrash metaloví Anstratus  z Banskej Bystrice. Z tohto dôvodu budú historicky treťou (a zrejme na dlhšiu dobu aj poslednou) kapelou, ktorá si zahrá na prestížnom nemeckom festivale Wacken Opeen Air. Na otázky odpovedal ich spevák a gitarista – Terorr:

Tak Zdravím Terror. Budete už tretia kapela, ktorá bude mať tu česť reprezentovať našu krajinu na festivale Wacken Open Air. Aké sú tvoje bezprostredné pocity?

Terorr: Moje pocity sú skvelé, fakt som nečakal, žeby sme to naozaj vyhrali. Celá kapela sme napriek tomu dúfali, že vyhráme tak sme sa snažili podať na každom kole čo najlepší výkon.

Popíš trochu ako prebiehala súťaž Wacken Metal Battle?

Terorr: Všetko prebiehalo tak ako malo. Myslím  prišli sme, pozreli sme kapely pred nami, pripravovali sme sa na naše vystúpenie, zahrali sme a potom už len čakali na výsledky.

Aké mate očakávania celá kapela od vystúpenia na danom festivale?

Terorr: Dúfame v čo najväčšiu účasť aká len ide a pravú atmosféru poriadneho metalového festivalu 🙂

Chystajú sa na tam aj nejakí  vaši  slovenskí fans?

Terorr: Bohužiaľ, nie. Boli by sme radi keby áno.

Čo ešte plánujete ten rok čo sa týka koncertov?

Terorr: Tento rok hráme napríklad ešte na Roxor Thrash Feste v Košiciach v klube Colloseum s kapelami Ezkator, Mörbid Carnage, Exorcizphobia, Majster Kat, Catastrofy, Radiation a E-Force. Potom 9.5. u nás v Banskej Bystrici v klube 77 s kapelami Debustrol a Čad. 6.6. v Prahe na akcii Extaza v klube Modrá Vopice s kapelami Kruton, Murder INC., Spreading Dread a mnoho ďalších akcií…

Podľa vašej bandzone stránky zatiaľ máte na konte len jedno EP. Kedy uzrie svetlo sveta jeho nástupca?

Terorr: To EP vlastne vydané ešte nie je oficiálne. Uverejnili sme ho iba na internete, ale čoskoro bude aj oficiálne. Riešili sme veci ohľadom obalu a nastali komplikácie, ale nakoniec sme to nejak poriešili. Takže je aj obal, už len nejaké vydavateľstvo treba.

Anstratus 2014

Ako vyzerá váš civilný život (záľuby, záujmy, povolania)?

Terorr: Celá kapela ešte chodíme do školy. Ja a bubeník máme pred sebou ešte rok. Sólový gitarista a basgitarista už maturujú. Záľuby máme hudbu, hranie a navštevovanie koncertov našich obľúbencov (smajlík)

Mohol by si povedať trochu tvoj muzikantský príbeh? Čo ťa priviedlo na danú dráhu a ako vznikli nakoniec Anstratus?

Terorr: Najprv som chcel hrávať na bicích, lenže tie boli drahé tak nejak to prešlo na gitaru. V 15-tich som dostal svoju prvú elektrickú gitaru a na nej aj prišli moje začiatky.

Anstratus vznikol tak, že sa dohodli Andrej (bubeník) a Martin (basgitarista) . Pridal sa Miro a potom ja. Ale ešte dávno pred Anstratusom sme ja a Andrej a jeden týpek ktorý neni podstatný hrávali v jeho izbe covery Metallici.

Čo si myslíš o súčasnom stave svetovej thrash metalovej scény a hlavne o jeho modernejšej podobne (tzv. groove metale?)

Terorr: Modernú vlnu thrashu až tak nesledujem. Ja som zameraný skôr na old school, ale z novších thrashových kapiel sa mi páči Tantara, Lost Society, Conflagrator a Suicidal Angels samozrejme (smajlík)

 A na vás neboli tlaky aby ste sa vydali skôr tým modernejším smerom?

Terorr: Neboli, ak aj niekedy budú tak je to jedno. LONG LIVE OLDSCHOOL !! 🙂

 Povedz niečo o vašej domovskej scéne v Banskej Bystrici. (Návštevy koncertov, kluby a podobne)

Terorr: Z našej scény by som spomenul len jednu kapelu a to Pyopoesy. Podľa mňa legendy UG death metalu v BB a na SK, môj názor…Kluby sú tu Tirish (v ktorom sa konalo finále Wackenu) a klub 77.

Tak to bola posledná otázka. V prvom rade ďakujem za rozhovor, prajem všetko dobré (hlavne aby ten Wacken vyšiel podľa vašich predstáv ) a poprosím o nejaký ten odkaz pre čitateľov webu Metalmania-Magazin

Terorr: Podporte slovenské kapely tým,  že budete chodiť na ich koncerty, a samozrejme Anstratus Will Fuck You UP ! 🙂

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Facebook: https://www.facebook.com/Anstratus
Bandzone: http://bandzone.cz/anstratus

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *