Cobra – To Hell

cobra_tohellDnes sa oboznámime s albumom To Hell, pomerne neznámej kapely Cobra z ďalekého Peru. Toto zoskupenie funguje na scéne už od roku 2005 a na konte má dva oficiálne albumy.

To Hell, o ktorom je reč vyšiel začiatkom tohto roka vo vydavateľstve Austral Holocaust Productions. Na ňom sa nachádza osem skladieb, s poctivým  old school heavy metalovým zvukom.

Jeho  začiatok je  síce trochu rozpačitý (úvodná dlhá predlhá Beyond the Curse ma veľmi neoslovila), no ďalšie dve Fallen SoldierDanger Zone nám ukážu majstrovstvo Cobry v plnej kráse. Tým je hlavne vynikajúca práca oboch pánov gitaristov  a samozrejme aj chytľavý rytmus. No, na kráse im podľa mňa uberá najväčšia slabina celého diela – spev Harryho “El Sucia”.

V nižších polohách je to síce celkom ok, no vo falzetoch znie veľmi upíšťane (a to som človek, ktorý ma rád spevákov ako napr. Křížek, Morby, Hansen a podobne… 🙂 ). Ďalšia Rough Riders je trochu slabšia, no päťka Beware my Wrath je u mňa jednoznačným vrcholom CD. Určite by sa nestratila v sieni slávynajlepších skladieb zlatej éry osemdesiatych rokov. Z ďalších dvoch, strednotempovej When I Walkthe Streets a titulnej  predposledná To Hell, zaujme hlavne tá druhá (je viac chytľavejšia).

V prípade záveru sa asi chlapci držali hesla to najlepšie na koniec a naservírovali nám skutočnú lahôdku – epickú Inner Demon. Ako by som ju popísal? Asi takto, že pre Cobru je tým, čím je pre Iron Maiden – Rime of the Ancient Marinner, alebo pre Helloween – Halloween.

Napriek spomínanému nedostatku, je To Hell pomerne vydarené dielo. Myslím, že ak by spevák na sebe trochu popracoval, mohli by mať úspech aj v krajinách metalu zasľúbených ako Japonsko, Švédsko a podobne (a možno aj inde 🙂 ).

Lineup:

  • Harry “El Sucio” – spev
  • Nito Mejía – gitary
  • Andrés Rhor – gitary
  • Augusto Morales – basa, doprovodné vokály
  • Pochuck – bicie

Tracklist:

  1. Beyond the Curse
  2. Fallen Soldier
  3. Danger Zone
  4. Rough Riders
  5. Beware My Wrath
  6. When I Walk the Streets
  7. To Hell
  8. Inner Demon

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Austral Holocaust Productions

Youtube ukážka:

Facebook stránka: https://www.facebook.com/CobraPeruHeavyMetal

Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *