Arch of Hell – Arrival

Česká a slovenská metalová scéna je až prekvapivo plná dobrých kapiel. Naozaj asi nedokážete sledovať všetky. Ale Arch of Hell, melodic death metalová kapela z Brna, jednoznačne stojí za sledovanie a to nie len kvôli skvelým vokálom Terezy Nesvadbovej. Len pre predstavu tým, ktorým Arch of Hell nič nehovorí – hudobne sa dá prirovnať k Children of Boodom.

Ich najnovší kúsok Arrival vyšiel 26. októbra 2020 vo vydavateľstve MetalGate. A je to vážne “pecka”. Jedenásť parádnych energiou nabitých skladieb, ktoré chvíľami znejú akoby boli z inej dimenzie, vás jednoducho pohltí. Aj textovo je to veľmi zaujímavé. Ide o koncepčný príbeh – bytosti z iných svetov ovplyvňujú život na našej planéte.

Štepánov variabilný hlas, striedaný s Terezinými vokálmi, výborné aranžmány každej skladby, gitarové parádičky, silné bicie, zaujímavé klávesy... To všetko je šialený mlynec, ktorý vás pekne zomelie na prášok, zaleje vodou, vytvaruje podľa svojej predstavy a upečie si z vás za pár minút fanúšika. Je možné, že na koncertoch Arch of Hell to vyzerá ako stretnutie Golemov.

Pri počúvaní som mala neuveriteľné zimomriavky. Neviem, akého boha, či bohyňu začnem vzývať, ale Sachmet je vraj práve voľná

Lineup:

  • Štěpán Fiala – škrekot
  • Tereza Nesvatbová – spev
  • Martin “Kozdič” Kozdera – gitary
  • David “Childy” Pešák – gitary
  • Michal Moric – basa
  • Jana Poskerová – klávesy

Tracklist:

  1. Chariots of the Gods
  2. Arrival
  3. Nile
  4. Sachmet
  5. Curse of Reincarnation
  6. 19.07.13
  7. Stardust
  8. Follow the Sphinx
  9. Ambrosia
  10. Ungrateful
  11. Vanishing Out of the Earth

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: MetalGate

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.archofhell.com/
https://www.facebook.com/archofhellofficial
http://bandzone.cz/archofhell
https://archofhell.bandcamp.com/releases

Hodnotenie: 5/6

2 thoughts on “Arch of Hell – Arrival”

  1. V pôvodnej verzii bolo ,,Pri počúvaní som mala neuveriteľné zimomriavky. Neviem, akého boha začnem vzývať, ale Sachmet je vraj práve voľný.” Sachmet je však bohyňa. Za chybu sa ospravedlňujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *