Uriah Heep – Outsider

uriah heep outsider coverVždy sa poteším, keď vidím hudobníkov, ktorí dokážu žiť aktívnym hudobným životom, napriek vyššiemu veku. Medzi nich nepochybne patria aj Uriah Heep.

,,Uriášov” nedokázali položiť ani také veci ako postupný odchod členov z najslávnejšej zostavy 70tych rokov, ani minuloročná smrť ich dlhoročného člena, basistu Trevora Boldera.

Tento rok v júny, nám svoje kvality potvrdili na tomto v poradí 24 štúdiovom albume. Hneď od začiatku je na ňom poznať, že máme tú česť s pánmi, ktorých hudobné skúsenosti  preveril zub času.

Jazda

Už úvodná Speed of Sound je skvelá jazda. Neurazí ani singlovka One Minute (mohli ju o čosi lepšie spraviť, ale na to, že je to singlovka je celkom ok) a trojka The Law sa tiež určite zaradí do zlatého fondu uriášov. Je to presne ten typ skladby, keď skladateľ dostane jednoducho výborný nápad.

Kvalitou nezaostáva ani nasledujúca – titulná The Outsider, kde zažijeme až „speed metalovú jazdu“. Päťka Rock the Foundation, mi príde mierne slabšia, ale napraví to nasledujúca šestka – Is Anybody Gona Help Me, kde sa naplno predvedie spevák Bernie Shaw.

Ďalšie songy Looking At You, Can´t Take That Away, Jessie sú síce remeselne kvalitne spracované, ale na niečo poriadne si počkáme až do predposlednej Kiss the Rainbow (výborné klávesovo-gitarové sólo) a poslednej, s názvom Say Goodbye. Tá zaujme hlavne výborným gitarovým riffom, ale vedel by som si tam predstaviť o niečo lepšie sólo.

Verdikt

Uriah Heep opäť ukázali, že nepatria do starého železa a stále majú rock/metalovému svetu čo povedať. Budem sa tešiť na nejaký ich ďalší počin a dúfam, že budem mať možnosť ich niekedy vidieť aj na živo 🙂

Lineup:

  • Bernie Shaw – spev
  • Mick Box – gitary
  • Phil Lanzon – klávesy
  • Dave Rimmer – bas
  • Russell Gilbrook – bicie

Tracklist:

  1. Speed of Sound
  2. One Minute
  3. The Law
  4. The Outsider
  5. Rock the Foundation
  6. Is Anybody Gonna Help Me?
  7. Looking at You
  8. Can’t Take That Away
  9. Jesse
  10. Kiss the Rainbow
  11. Say Goodbye

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.uriah-heep.com/
https://www.facebook.com/pages/Uriah-Heep-Band/638202709583674
https://www.instagram.com/uriahheepfanpage/
https://open.spotify.com/artist/45O9BwPMyywM755SYUK0sP/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *