Uriah Heep – Chaos & Colour

uriah heep chaos cover

uriah heep chaos coverVečne mladí rockom. Toto tvrdenie sedí aj na legendárnu kapelu Uriah Heep. Vekový priemer jej členov je už viac než 60 rokov. Gitarista Mick Box (jediný človek, čo si pamätá klasickú zostavu zo 70. rokov) už má 75.

Ale stále vydávajú albumy a koncertujú po celom svete. Dvadsiateho siedmeho januára tohto roku nás potešili už dvadsiatym piatym albumom Chaos & Colour.

Mladí starci

Už prvá Save Me Tonight (autori basák Dave Rimmer a známy Jeff Scott Soto) je dôkazom úvodnej vety. Páni by mohli kľudne konkurovať aj mladším interpretom. Samotná pieseň mierne evokuje hit ich kolegov z Iron Maiden – Acess High.

Napriek modernému soundu a dvojkopákom stále počuť, že sú to Uriah Heep. Jednoducho táto kapela vie znieť tradične a zároveň veľmi súčasne.

Ostrá hardrocková gitara, spomínané dvojkopáky a typické klávesy nie sú jedinými zbraňami ,,Uriášov“. Štvorka Age Of Changes, osmička You’ll Never Be Alone, poprípade záverečná Freedom To Be Free dokazujú, že nie sú im cudzie ani veľkolepé epické skladby, so striedaním rytmov a nálad.

Užijeme si aj baladu, konkrétne je to pieseň One Nation, One Sun. Neurazí, ale nestane sa z nej klasika ako z Lady in Black.

Zhrnuté a podčiarknuté

Uriah Heep jednoducho na to majú. Stále dokážu spraviť kvalitnú platňu, bez toho aby sa opakovali alebo nebodaj vykrádali iných. Snáď sa tento rok vrátia aj na Slovensko.

P.S.: Zaradiť Uriah Heep medzi klasické heavymetalové kapely asi nie je možné. No mali pár takýchto skladieb. Jednu takú nájdeme aj na tomto CD. Reč je o demoverzii úvodnej piesne Save Me Tonight.

Lineup:

  • Bernie Shaw – spev
  • Mick Box – gitary
  • Phil Lanzon – klávesy
  • Dave Rimmer – bas
  • Russell Gilbrook – bicie

Tracklist:

  1. Save Me Tonight
  2. Silver Sunlight
  3. Hail the Sunrise
  4. Age of Changes
  5. Hurricane
  6. One Nation, One Sun
  7. Golden Light
  8. You’ll Never Be Alone
  9. Fly Like an Eagle
  10. Freedom to Be Free

Bonusy:

  • Closer to Your Dreams (deluxe edition)
  • Save Me Tonight (demo verzia)

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Silver Lining Music Ltd.

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.uriah-heep.com/
https://www.facebook.com/pages/Uriah-Heep-Band/638202709583674
https://www.instagram.com/uriahheepfanpage/
https://open.spotify.com/artist/45O9BwPMyywM755SYUK0sP/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *