Judas Priest – Redeemer of Souls

Judas Redeemer cover

Judas Redeemer coverJudas Priest nepochybne vždy patrili medzi najdôležitejšie kapely metalovej scény. Ich albumy tvorili dôležité míľniky metalovej histórie apo dlhšom čase nám priniesli fošňu s názvom Redeemer of Souls.

Celé to odštartuje Dragonaut, ktorá obsahuje výborný refrén. Ako úvod do diela výborne plní svoju funkciu. Ďalšia pieseň s názvom Reddemer of Souls má vydarené riffy, ale je tam trocha počuť, že Halford sa šetrí na ďalšiu pesničku. Nasledujúca vec sa volá Halls of Valhalla. Rob nám tu ukazuje, že je stále top špičkou na heavy metalovom poli. Do sýtosti si tu užijete jeho typické výšky. Podľa mňa je to najlepšia skladba s celého albumu.

Sword of Democlas opäť nechýbajú neskutočne riffy, ale je tak trošku lenivá. Chcelo by to viac tempa. Na podobný spôsob je Marchof the Damnedale chýbajú mi tu nejaké lepšie Halfordove výkony.

Down in Flames znie ako ich nahrávky z 80tych rokov, ale to nevadí. Je to výživný kúsok a dá sa počúvať stále dookola. Nasledujúca skladba Hell and Back začína ako balada, ale neskôr pridá na obrátkach. Basová linka trochu pripomína Stranger In A Strange Land.

Ďalšia vec Cold Blooded zaujme mystickou atmosférou. Metalizer, je jedná z najlepších vecí na tomto diele. Rob Halford tam spieva ako život a samozrejmosťou sú aj guľometné dvojkopáky Scotta Travisa. Zážitok prináša aj Crossfire, zaujímavými gitarovými motívmi a skvelou atmosférou.

Secrets of the Deadna mňa pôsobí pomerne nevýrazne. Battle Cry nie je zlá, no chýba mi tu nejaký lepší nápad. Balada Beginning of the End je príjemným zakončením albumu.

Redeemer of Souls je príjemným prekvapením. Hodnotím jednoznačne piatimi bodmi.

Lineup:

  • Rob Halford – spev
  • Glenn Tipton – gitary
  • Richie Faulkner – gitary
  • Ian Hill – basa
  • Scott Travis – bicie

Tracklist:

  1. Dragonaut
  2. Redeemer of Souls
  3. Halls of Valhalla
  4. Sword of Damocles
  5. March of the Damned
  6. Down in Flames
  7. Hell & Back
  8. Cold Blooded
  9. Metalizer
  10. Crossfire
  11. Secrets of the Dead
  12. Battle Cry
  13. Beginning of the End

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Sony Music Entertainment

Yotube ukážka:

Oficiálne linky:
Oficiálny web: http://www.judaspriest.com/
Facebook: https://www.facebook.com/OfficialJudasPriest

Hodnotenie: 5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *