Powerized – My Creed (EP)

Powerized My Creed coverPár týždňov po skvelých akciách Holanďanov Powerized na Slovensku, si môžete prečítať aj môj pohľad na ich prvotinu.

Kapela začala fungovať v roku 2012 v meste Breda v tamojšej oblasti Severný Brabant. Ich najvýraznejšou osobnosťou je spevák Nick. Ten mal už aktívne skúsenosti v tamojšej heavy metalovej bande Methusalem (kde neskôr stiahol aj basáka Powerized Barta van Unena). Minulý rok si ho všimla aj americká legenda Vicious Rumors, kde taktiež začal pôsobiť.

Okrem iného im min rok vyšla prvotina – 4 skladbové EP My Creed. Tu jasne vidno, že spomínaný vokalista je tou tvárou, ktorú si od nich najskôr zapamätáte. Ako som uviedol vo svojom reporte z akcie v Humennom, možno by sa mu dalo vytknúť, že v nižších pasážach pripomína svoj vzor – istého Tobiasa Sammeta, no jeho výšky sú jednoducho úžasné.

Oceňujem, že už na prvom počine sa nebáli ani dlhšej epickej skladby Beware the Shadows. Tá nasleduje po prvej nemenej vydarenej speedovke, titulnej My Creed, a má až skoro sedem minút. Nick sa ani tu hlasovo nešetrí a piesni nechýba veľká porcia energie, melódii a pekných gitarových motívov.

Určite zaujme aj baladická Shelter from the Light (nebojte sa, jeho vzor pripomína iba názvom). V jej klávesovom úvode najviac vyniknú spevákove kvality pri precítenom speve a celkovo ju považujem za veľmi podarenú vec tohto typu.

Posledná Master of Deceit ma oslovila najmenej. Aj tu počuť majstrovstvo vokalistu a celej kapely, no oproti ostatným sa mi zdá slabšia (aj keď na väčšom albume by sa možno nestratila).

Táto nahrávka je dôkazom, že power metal stále žije a to nie len v Nemecku, Škandinávii a podobne. Ak do budúcnosti budú viacej dbať na originalitu, tak sa zaradia minimálne do európskej topky.

Lineup:

  • Nick Holleman – spev
  • Bart “Gijs” Geisen – sólova gitara
  • Nash van Gool – rytmická gitara
  • Bart van Unen – basgitara
  • Mike Segeren – Klávesy
  • Jeffrey Rolink – Bicie
  • Roel van Helden – session drumer

Tracklist:

  1. My Creed
  2. Beware the Shadows
  3. Shelter from the Light
  4. Master of Deceit

Rok vzdania: 2013

Vydavateľstvo: Vlastné vydanie

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Web: http://www.powerized.net/
Facebook: https://www.facebook.com/powerizedofficial

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *