Hejtman – Wasteland (singel)

Hejtman Wasteland coverRoku 2014 vydali Hejtman singel s názvom Wasteland. A aby mu nebolo smutno, na CD sa objavil s ďalšími dvoma skladbami. Jedna pochádzajúca taktiež z roku 2014, druhá je trošku staršia, veď Rock´n´Roll Overdose je jednou z najstarších piesni kapely. Konkrétne vznikla z 2007om.

Jednoduchý plastový obal zdobí jeleň s prekríženými hnátmi, obrátený krížik,  dvakrát 333, a upozornenie: ,,Your time has come”. Ak by niekto zatúžil mať silný pocit, že ide o nejaký satanistický počin tak sa ho rovno môže vzdať, lebo nie je pravdivý. No a teraz k samotnej hudbe.

Úvod vyznie ako z hororu (veď aj bol film Vtáci), ale po pár sekundách už počujeme samotných Hejtmanov. Titulná vec mi znie trošku industriálne, ale inak ide v podstate presne o to, na čo sme zvyknutí u tejto partičky. Refrén je značne melodickejší ako ostatné pasáže, teda až na gitarové sólo v závere skladby.

Druhá Hunted beží podľa takmer rovnakého vzorca. Vzorec je však dobrý, a teda aj songy si zaslúžia pochvalu. Záver obstará najrýchlejšia záležitosť Rock´n´Roll overdose. Koniec sa zrejme dobre spieva publiku na koncertoch.

Celkový dojem zo singlu Wasteland je pozitívny. Ak sa najnovšia nahrávka bude niesť v rovnakom duchu, rád si ju vypočujem. Ale väčšia rôznorodosť je to, čo by ma donútilo tešiť sa na ňu.

Lineup:

Prvé dve skladby:

  • Ygraen – spev, gitara
  • Kminler – gitara, zbory
  • Waltrr – basa, zbory
  • Latris – bicie, zbory

Rock´n´Roll Overdose:

  • Kmín – spev, gitara
  • Ygraen – basa, spev
  • Latris – bicie, zbory

Trackslit:

  1. Wasteland
  2. Hunted
  3. Rock´n´Roll overdose

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
Oficiálny web: http://www.hejtmanband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Hejtman/162537727123979
Bandzone: http://bandzone.cz/hejtman

Hodnotenie: 3,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *